Ostali sportovi

SRBI POKAZALI MOĆ U HRVATSKOJ, A ITALIJANI U KRAGUJEVCU! Uzbudljiva noć Lige šampiona i pobeda Beograđana u Dalmaciji

Autor Mladen Šolak

Split je video moćan srpski tim, a Kragujevac osvajača istorijske titule u Italiji.

Izvor: MN Press

Važna pobeda vaterpolista Novog Beograda u Ligi šampiona!

Tim Vladimira Vujasinovića gostovao je u Splitu i savladao Jadran rezultatom 17:12 (5:4, 4:2, 3:3, 5:3). Bila je to druga pobeda "Vujasovog" tima u najjačem takmičenju ove sezone.

U trijumfu srpskog tima u Dalmaciji istakli su se reprezentativci Nikola Jakšić i Strahinja Rašović sa po četiri gola, a Angelos Vlahopulos dao je tri. Sa druge strane, tri gola za Jadran dao je Rino Burić.

"Ovo je bila veoma važna pobeda za nas. Igrali smo na veoma teškom gostujućem terenu protiv odlične ekipe. Jadran je napravio izuzetno kvalitetan tim i ja im želim mnogo sreće u nastavku sezone. Nadam se da će se Jadran izboriti plasman na završni turnir Lige šampiona u Beogradu", sportski je poručio posle meča Vujasinović.

Beogradski tim će naredni meč u Ligi šampiona odigrati protiv Ferencvaroša u gostima, 30. novembra.

U petak uveče u Ligi šampiona nastupio je i prvak Srbije i Jadrana, Radnički Kragujevac i izgubio kod kuće od italijanskog prvaka, moćne Breše.

Tim koji je prošle sezone prekinuo 13-godišnju dominaciju Pro Reka italijanskim prvenstvom slavio je u Šumadiji rezultatom 13:7 (4:3, 5:1, 2:1, 2:2), a dva gola za Italijane dao je i iskusni srpski internacionalac Boris Vapenski.

Sa druge strane, Josip Vrlić dao je dva gola za Radnički, dok su po jedan postigli Stefan Branković, Nemanja Stanojević, Filip Janković, Miloš Ćuk i Aleksa Ukropina.