BES!

BRITANAC SE OBRUKAO PROTIV AMATERA, PA BESNEO! Jedan od najboljih na svetu poludeo: Ko ga je pustio u zgradu, nije fer!?

Autor Nemanja Stanojčić

Šon Marfi nije mogao da podnese poraz od amatera na turniru.

Izvor: Profimedia

Znaju svi za onu čuvenu izreku "ko gubi ima pravo da se ljuti". Pojedini sportisti očigledno to shvataju veoma ozbiljno.

Pokazao je to jedan od najboljih snukeraša na svetu Šon Marfi. On se u prvom kolu prestigžnog šampionata Ujedinjenog kraljevstva doživeo debakl, izgubio je od Si Jiahuija (19).

Možda će vas zanimati

Da stvar bude gora za Britanca, poražen je od amatera. To ga je žestoko razbesnelo, pa je potom u razgovoru za domaće medije dao neprimerenu izjavu.

"Zvučaću sada kao mrzovoljni starac i neko ko ne podnosi poraz, ali taj momak uopšte ne bi trebalo da bude na ovom turniru. Ovo nije pošteno, nije fer. Izgubio sam od nekoga ko ne bi trebalo da bude u ovoj zgradi", rekao je Marfi.

Nastavio je da priča u besnom tonu.

"Ne znam zašto naš sport dopušta amaterima da se takmiči na profesionalnom nivou. Pa, mi od ovoga živimo. To je pogrešno. Naleteo sam na rivala koji ne igra pod istim pritiskom kao ja. Igrao je kao čovek bez ijedne brige na svetu. Nije fer. Amatere ne treba puštati na profesionalne turnire", poručio je Marfi.

Ubrzo je stiglo i saopštenje iz svetske snuker organizacije.

"Jihaui možda ima amaterski status, ali je zaslužio mesto na takmičenju na osnovu svojih rezultata. Amateri igraju po istim pravilima kao profesionalci", navodi se u saopštenju.

Tagovi