TRAŽI PROMENE

PA NISMO JUNIORI... OVO NIJE SPORTSKI DA SE OVAKO IGRA: Mandić gazi sa Novim Beogradom, ali SMETA mu jedna stvar!

Autor Milutin Vujičić

Dušan Mandić i Novi Beograd dominirali su na turniru Regionalne lige, ali...

Izvor: MN Press

Novi Beograd je savladao Partizan (12:9) i tako zabeležio šesti trijumf na prvom turniru Regionalne lige ove sezone, potvrdivši da su u ovom trenutku favoriti za šampionsku titulu.

Neobičan format takmičenja ih nije poremetio, pa su tako u samo četiri dana odigrali šest utakmica. U prva četiri su bili dominantni i postigli su čak 65 golova, međutim počeli su polako da gube dah protiv Juga i Partizana, zbog čega je reagovao i najbolji igrač tima Dušan Mandić.

Možda će vas zanimati

Odmah nakon pobede nad bivšim klubom, Mandić je pozvao sve da razmisle malo o formatu takmičenja zbog kog su svi bili preumorni, a tek im sleduju obaveze u Ligi šampiona.

"Zadovoljni smo, ostvarili smo sve pobede na jako teškom turniru. Trebalo bi malo da se reorganizuje. Nije sportski da se igra ovoliko utakmica u tako kratkom periodu. Mi smo prvotimci, nismo juniori. Ovo sam poslednji put radio u juniorima...", poručio je srpski reprezentativac i dodao:

"Mi već sutra putujemo u Budimpeštu i igramo protiv Ferencvaroša u Ligi šampiona. Bilo nam je bitno ovo da ostvarimo da bi završni turnir Jadranske lige bio na ovom bazenu. Bilo je oscilacija, ali zapeli smo protiv Juga i Partizana kada je trebalo. Video se umor, ali da se ne ponavljam...", naglasio je Dušan Mandić koji očigledno smatra da bi turniri trebalo da se igraju tokom dužeg perioda kako bi se izbegle situacije sa dva meča dnevno.

Podsetimo, drugi turnir Regionalne lige igra se u Beogradu i Budvi od 20. do 22. januara, a treći od 18. do 20. februara i to u Kragujevcu i Zagrebu.