Desi se...

VELIKI ŠAMPION ZASPAO TOKOM MEČA: Dremao dok je trajala partija, pa otkrio razlog za to!

Autor Dušan Ninković

Mark Vilijams koji je snuker legenda i u nekoliko navrata najbolji igrač sveta doživeo je neverovatan blam.

Izvor: Youtube/Sunday Snooker/printscreen

Jedan od najboljih svetskih snuker igrača Mark Vilijams (46) doživeo je neverovatan blam na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog kraljevstva. Iako je 9. na svetu, on je u drugoj rundi ispao od 56. igrača sa rang liste, Engleza Entonija Hamiltona, a meč je obeležilo i to što je jedan deo susreta prespavao!

Iskusni Velšanin se tokom oktobra borio protiv korona virusa i zbog toga propustio nekoliko važnih turnira, a posledice su ostale i nakon što je počeo da se takmiči. Pospan je, pa ga je san uhvatio dok je čekao svoj red da odigra potez.

Vilijams je imao prednost od 4:2 u frejmovima, ali kako je meč trajao on je sve slabije igrao. Na kraju je otkrio razloge za to, mnogo više mu prijaju dnevni termini. Što je noć bliže, njemu se više spava i ne može da održi fokus na igranje snukera.

Svestan je da je mnogo ljudi širom sveta teže pogodila pandemija korona virusa, ali ne želi da krije da je to razlog njegove loše igre u finišu susreta, a zatim i dremke koja je neobična za profesionalce u bilo kom sportu.

Na kraju, Mark se izvinjavao zbog onoga što se desilo:

"Hteo bih da se izvinim svima koji su gledali, za 30 godina koliko sam profesionalac nikada mi se nije desilo da zaspim u svojoj stolici. To nema nikakve veze sa Entonijem, samo se nisam osećao dovoljno dobro nakon korone. Sramotno i neprofesionalno", napisao je Vilijams na tviter profilu.

Tako je "Velška mašina za ubacivanje kugli" poražena od "Šerifa od Potingema", što je jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg turnira.

Za one koji malo slabije prate snuker, Mark Vilijams je trostruki šampion sveta, kao i svetski broj jedan u čak tri navrata.

Tagovi