Ostali sportovi

PORAZ ZVEZDE U LIGI ŠAMPIONA: Nemci slavili u Beogradu, SVI srpski klubovi doživeli poraze

Autor Mladen Šolak

Ekipa Aleksandra Filipovića doživela neuspeh na svom terenu

Izvor: MN Press

Crvena zvezda pretrpela je još jedan poraz u Ligi šampiona na domaćem terenu.

Aktuelni osvajač Kupa Srbije u Beogradu je izgubio od nemačkog prvaka, Hanovera, rezultatom 12:15 (3:6, 4:4, 3:2, 2:3). Kao što rezutat govori, sve je bilo rešeno u prvoj četvrtini, u kojoj su gosti stekli tri gola prednosti i održavali to vođstvo do kraja.

Tim Alesandra Filipovića u završnici je imao šansu da "zakuva" pri vođstvu Nemaca 13:12, ali je propustio dva uzastopna napada za to. Hanover je potom sa dve lopte u Zvezdinoj mreži odlučio pitanje pobednika i ostvario prvi trijumf ove sezone.

Po tri gola za crveno-bele dali su Ivan Basara i Gavril Subotić, Veljko Tankosić, Vuk Milojević, Stefan Pješivac, Marko Radović i kapiten Miloš Vukićević dali su po jedan.

Posle početne pobede protiv Špandaua, Zvezda je doživela treći poraz u nizu u Ligi šampiona nakon što je prethodno gubila i od OSC-a i Pro Reka u gostima, a naredni meč u najjačem takmičenju odigraće 15. decembra, takođe kod kuće - protiv dubrovačkog Juga.

Kao i Zvezda i Novi Beograd, u četvrtom kolu Lige šampiona izgubio je i srpski i regionalni prvak - Radnički. Kragujevčani su poraženi u Splitu od Jadrana (8:9), nakon što je nekoliko dana ranije protiv istog tima odigrao nerešen u regionalnoj ligi (14:14). I ovoga puta su tri četvrtine bile izjednačene, a domaćin je odlučujuću prdnost stekao u poslednjoj deonici. Heroj utakmice bio je Jerko Marinić-Kragić sa pet pogodaka.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt