IDEMO, DEVOJKE!

SRBIJA KREĆE NA SVETSKOM PRVENSTVU - NAŠE DEVOJKE ŽELE DA IZNENADE: Prvi put smo u ovakvom sastavu, 1 meč je ključan!

Autor Nebojša Marković

Naše devojke žele da se pokažu u Španiji.

Izvor: MN Press

Vreme je za Svetsko prvenstvo u rukometu, vreme je da Srbija bude iznenađenje turnira! U sredu je utakmicom Šanije i Argentine počelo najvažnije takmičenje u ženskom rukometu utakmicom Španije i Argentine (29:13).

Već u petak, prvi put na terenu će biti i ženska selekcija Srbije i to u podmlađenom sastavu!

Srbija se nalazi u grupi B sa selekcijama Poljske, Kameruna i ekipom Ruske rukometne federacije, kako je zvanično ime reprezentacije Rusije.

Prvi meč za Srbiju na programu je u petak (20.30) protiv Poljske, a rukometašica naše selekcije Marija Agbaba istakla je da bi baš Srbija mogla da bude veliko iznenađenje turnira.

"Imali smo nedelju i po dana prilično teških priprema, pre svega zbog toga što je ekipa podmlađena, i prvi put se susrećemo sa ovim sistemom. Mislim da smo dobro radile, da su se devojke dobro uklopile, kako na terenu tako i van njega, i što se toga tiče mislim da neće biti problema", rekla je Agbaba, preneo je Rukometni savez Srbije.

Najvažnija će biti prva utakmica protiv Poljakinja.

"Prvi put nastupamo u ovakvom sastavu, nadam se da možemo da budemo jedno veliko iznenađenje na ovom prvenstvu i nadamo se pozitivnim rezultatima. Poznato je da je prva utakmica uvek najteža, ja verujem u ove devojke, verujem u tim", istakla je Agbaba.

Jovana Jovović istakla je da je Srbija radila naporno, kao i da se nada da će njeno treće veliko takmičenje biti najuspešnije do sada.

"Najbitnija nam je utakmica protiv Poljske, ona će pokazati gde smo mi u ovom trenutku. U ovoj ekipi vlada zrela atmosfera, imamo dosta mladih igračica, u spoju sa malo iskusnijim, tako da mislim da bi to sve trebalo da bude dobro, ako ne sada onda barem u naredne dve-tri godine", zaključila je Jovović.