NOVI POČETAK

DEJAN SAVIĆ PRAVI NOVI TIM SRBIJE! Objavljen PRVI spisak - olimpijski šampioni odmaraju, a ovi igrači se dokazuju!

Autor Mladen Šolak

Uskoro će odigrati i prvu test-utakmicu protiv Hrvatske.

Izvor: MN Press

Prvi put od istorijskog uspeha i odbrane olimpijskog zlata u Tokiju, vaterpolo reprezentacija Srbije će u novom, podmlađenom sastavu započeti pripreme. Start je zakazan za nedelju na bazenu "25. maj Milan Gale Muškatirović", kada će reprezentativne kandidate okupiti selektor Dejan Savić.

Na dvodnevni rad na startu novog ciklusa Saviću se, naravno, neće odazvati šestorka koja se oprostila od kapice reprezentacije (Filipović, Stefan Mitrović, Prlainović, Pijetlovići i Aleksić), ali na treninzima neće biti ni ostali članovi tima koji je ponovo oduševio naciju minulog leta.

Ovo će biti prva prilika nekim novim klincima da se dokažu, a Vaterpolo savez Srbije objavio je spisak kandidata koji će doći na Savićevu "prozivku" na Dorćol.

Dejan Savić je uputio poziv na 28 adresa: Dimitrije Rističević (Partizan), Lazar Dobožanov (Radnički) Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Radoslav Filipović (Šabac), Milan Bulajić (Partizan), Nemanja Vico (Partizan), Petar Velkiić (Partizan), Nebojša Toholj (Radnički), Petar Mitrović (Novi Beograd), Bojan Gavrilović (Radnički), Bogdan Brešćanski (Vojvodina),Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Petar Jakšić (Partizan), Zoran Božović (Partizan), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Marko Radulović (Radnički), Ognjen Stojanović (Šabac), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Marko Dimitrijević (Partizan), Aleksandar Kovačević (Valis), Viktor Rašović (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Nikola Kojić (Partizan), Viktor Urošević (NBG Vukovi) i Marko Radović (Crvena zvezda).

"To su pozvani igrači a izvesno je da zbog zdravstvenih problema neće doći Vico, Toholj, Brešćanski, Vico i Dimitrijević mada je moguće da taj spisak bude duži", navedeno je.

Isti, mini-pripremni ciklus biće održan i u danima neposredno posle Nove godine, kada će u Beogradu biti i reprezentacija Hrvatske od 3. do 5. januara, a u tom periodu biće odigrana i zvanična prijateljska utakmica ekipe Dejana Savića i Ivice Tucka.