Ostali sportovi

OVAJ TIP JE JE*ENO LUD! Drama na stazi, Luis Hamilton ga udario, pa viknuo - OPASNO je to što radiš, druže! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Dugo će se pričati o nedeljnoj, "prljavoj" trci u Aziji!

Izvor: Profimedia

U Saudijskoj Arabiji, u jednoj od najuzbudljivijih trka u Formuli 1 prethodnih godina, Luis Hamilton je sa Mercedesom pobedio ispred Maksa Ferstapena iz Red Bula. Bilo je teških sudara, delova bolida na stazi, trka je prekidana, nastavljana, a epilog svega je da su Britanac i Holanđanin izjednačeni pred poslednju trku - u Abu Dabiju sledeće nedelje.

Hamilton i Ferstapen su se smenjivali u vođstvu, a u jednom trenutku su se i sudarili.

"Ovaj tip je je*eno lud", rekao je Hamilton nakon što je pokušao da pretekne asa Red Bula u 37. krugu. Belgijanac se agresivno branio na podjednako agresivne napade, a iz Ferstapenu su iz tima rekli da propusti Hamiltona.

Ipak, ostala je dilema oko toga da li je ta komanda stigla do Ferstapena, pa je Hamilton uz navednu psovku dodao i: "Upravo me je testirao kočnicom. To je opasna vožnja, druže".

U tom trenutku delovalo je da je Hamiltonov bolid u problemu posle tog kontakta, ali ga oštećenje nije omelo do kraja trke. Sa druge strane, Ferstapen je kažnjen pet sekundi jer je procenjeno da je napustio stazu i tako stekao prednost kada je pretekao Hamiltona.

"Taktički, bila je to prljava trka", objavio je Skaj sports u izveštaju trke