Lepotica!

SRBIJU NAPADA NAJLEPŠA RUKOMETAŠICA: Iz Hrvatske prešla u Crnu Goru - sada preti našoj reprezentaciji! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Mnoge je šokirao izbor Matee Pletikosić da igra za Crnu Goru, a sa tom reprezentacijom stoji na putu Srbiji.

Izvor: Instagram/mateapletikosic/printscreen

Žensku rukometnu reprezentaciju Srbije očekuju u narednim danima susreti protiv Crne Gore, Francuske i Slovenije, a potrebne su nam barem dve pobede kako bi smo se nadali plasmanu u završnicu turnira. Zbog toga protiv Crnogorki ne sme da se kiksne, a iskusna i opasna ekipu, u kojoj su većina tima devojke iz podgoričke Budućnosti, neće biti lak zadatak.

Od prošle godine reprezentacija Crne Gore jača je i za jednu od najlepših rukometašica sveta, Mateu Pletikosić, devojku rođenu u hrvatskom gradu Sinju. Ona je odlučila da promeni nacionalni tim i umesto rodne zemlje za koju je igrala u mlađim kategorijama seniorsku karijeru gradi u dresu Crne Gore.

Rukometašica koja je u prva tri meča na Svetskom prvenstvu postigla sedam golova veliki deo klupske karijere takođe je provela u Crnoj Gori.

Nakon Sinja u kojem je ponikla prešla je u Budućnost, čiji je dres nosila pet sezona, a nakon jedne godine u ekipi Krima iz Ljubljane vratila se u Podgoricu u leto 2021. godine. U dresu Budućnosti nastavila je da sreće pažnju na sebe, a regionalna javnost upoznala ju je godinu dana ranije.

Ovo je Matea Pletikosić koja je izazvala mnogo bure u regionalnom sportu:

Šokantna vest bila je njena odluka da promeni nacionalni tim i prihvati poziv Crne Gore da u budućnosti igra za tu državu.

Posebno besni bili su u Hrvatskoj jer su smatrali Mateu za budućnost hrvatskog rukometa, ali je ona videla ličnu korist u promeni reprezentacije. Kako je tada isticala, nije izabrala da igra za Crnu Goru iz ljubavi već zbog sna da nastupi na Olimpijskim igrama.

Večeras ćemo je na Svetskom prvenstvu gledati protiv Srbije na mestu centralnog beka, ali se nadamo da neće imati svoj dan i da će rukometne gledaoce opčiniti samo lepotom, a ne i blistavom partijom na terenu.