Ostali sportovi

SLOVENAC KOJI JE VODIO SRBIJU DO ISTORIJSKOG TRIJUMFA: Ako igraš odbranu, možeš da pobediš!

Autor Mladen Šolak

Pod njegovim vođstvom, naše rukometašice su prvi put pobedile Crnu Goru.

Izvor: Profimedia

Srbija je ostvarila veliku pobedu na Svetskom prventvu i trijumfom protiv Crne Gore zadržala šansu za plasman u četvrtfinale.

Ekipa Uroša Bregara zaslužila je velike pohvale, jer je uz veliki trud tokom utakmice "zategnula" odbranu i učinila napad preciznijim nakon čak šest neiskorišćenih zicera u prvom delu.

Kada je bilo najvažnije, Srpkinje su "rešetale" i golovima Anđele Janjušević, Aleksandre Stamenić i Kristine Liščević "overile" uspeh za pamćenje. Najefikasnije igračice Srbije bile su Tamara Radojević sa osam golova i Jovana Stoiljković sa sedam.

"Kada smo se spremali, znao sam da ćemo imati problem sa njihovom brzom igrom i sa Pletikosić i Grbić. U svlačionici smo se dogovorili da moramo obranu da popravimo, napad je bio dobar, uz neke promašaje. Defanziva je bila ključ uspeha, dali su nam samo sedam golova. Podigli smo se, iskoristili psihološki momenat, ponosan sam što smo pobedili posle toliko godina", rekao je posle meča selektor Uroš Bregar.

On je dodao i...

"Dovoljno je pogledati prvo poluvreme i koliko smo problema imali sa njihovom igrom i viškom koji su stvarali sa krila, dali su nam 18 golova. Ako igraš dobru odbranu, možeš da pobediš. Isto se desilo protiv Rusije, pa je tad nastao zbog crvenog kartona Marije Petrović. Srećan sam i zadovoljan preokretom.

Izvor: MN Press

Kakva je situacija sa povređenom Jovanom Kovačević?

"Ne znam tačno kakvo je stanje, o tome više znaju lekari. Ne znam zaista koliko je ozbiljna povreda, ne može da ispruži lakat, videćemo", dodao je on.

Srbija će na Svetskom prvenstvu u Španiji do kraja druge grupne faze voditi borbu za plasman u četvrtinale u mečevima protiv Francuske u subotu u 18, a onda i u ponedeljak protiv Slovenije od 18.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt