NAGRADA

JEDAN ČOVEK OD FERSTAPENA DOBIJA SPECIJALAN POKLON! Novi šampion slavi, a vozaču koji je izazvao haos stiže NAGRADA!

Autor Nemanja Stanojčić

Maks Ferstapen je osvojio titulu u Formuli 1, a njegov tim će posebno nagraditi jednog vozača.

Izvor: Profimedia

Novi šampion Formule 1 je Maks Ferstapen. Žalbe Mercedesa su odbijene, prete da će ići i na Međunarodni sud, a dok oni protestuju u Red Bulu slave.

Međutim, još jedan čovek proslavlja zajedno sa njima. U pitanju je Nikolas Latifi koji će od njih dobiti specijalan poklon. On se na pet krugova pre kraja zakucao u zaštinu ogradu i zahvaljujući tome je Maks kasnije dobio šansu da se bori za titulu.

Kanađaninu stižu doživotne zalihe energetskog pića "Red Bul". To je potvrdio direktor šampionskog tima Kristijan Horner.

"Latifi će dobiti doživotne zalihe. Bilo nam je potrebno čudo i to se dogodilo. Moram da zahvalim direkciji trke koja nam je dala šansu da se borimo za titulu. Takođe, želim da čestitam i Luisu Hamiltonu na neverovatnoj sezoni", rekao je Horner.

Podsetimo, Ferstapen je do titule stigao tako što je u poslednjem krugu obišao Hamiltona. Tome su prethodile neke kontroverzne odluke direktora Formule 1 Majkla Masija. Prvo, na samom startu trke, nije sproveo istragu posle kontakta između Luisa i Maksa, a onda je posle incidenta i momenta kada je Latifi udario u zaštitnu ogradu odlučio da ne istakne crvenu zastavu.

Umesto toga je pustio da se trka odvija pod zaštitnim vozilom bezbednosti, a dva kruga pre kraja je saopštio da neće biti dozvoljeno preticanje vozila koja imaju krug zaostatka, što je u tom momentu značilo da Ferstapen ne može da pretekne rivale i stigne do Britanca. Ali, u pretposlednjem krugu je promenio odluku, dozvolio je preticanje posle žalbi Hornera i to je dalo šansu Holanđaninu koju je na kraju iskoristio.