Prelepa je!

PROTIV SRBIJE IGRALA JEDNA OD NAJLEPŠIH NA SVETU: Otac Nigerijac, majka Bugarka, ona nastupa za Ex-Yu reprezentaciju!

Autor Dušan Ninković

Atraktivna rukometašica Elizabet Omoredži nije uspela da pomogne svom timu protiv srpske reprezentacije.

Izvor: Instagram/elizabethomoregie/printscreen

Ženska rukometna reprezentacija Srbije trijumfalno je završila drugu grupnu fazu na Svetskom prvenstvu i ubedljivom pobedom nad Slovenijom prikazala da imamo čemu da se nadamo na narednim takmičenjima. Utisak sa turnira je odličan, a reprezentaciji Slovenije sinoć nije pomogla ni jedna od najlepših igračica sveta.

Elizabet Omoredži (24), devojka iz mešovitog braka Nigerijca i Bugarke rođena je u Atini, odrasla u Plevenu, a već dve godine nastupa za selekciju Slovenije!

Do ove promene došlo je nakon što je čak četiri sezone branila boje Krima iz Ljubljane, a u tom periodu dobila je i slovenačko državljanstvo. Pošto je na početku karijere igrala za Bugarsku morala je da napravi dve godine pauze pre promene reprezentacije, pa je tek 2019. godine počela da igra za Sloveniju.

Važan je deo reprezentacije, protiv Srbije je postigla tri gola, ali pažnju na sebe često skreće i atraktivnim fizičkim izgledom - možda i rame uz rame sa Mateom Pletikosić.

Pogledajte kako izgleda Elizabet:

Elizabet je danas rukometašica CSM Bukurešta, a već godinama je dobro poznato ime u evropskom rukometu. Redovno se takmiči u Ligi šampiona, uz preko 30 postignutih golova u tom takmičenju tokom svake od prethodnih šest sezona.

Inače, devojka neobičnog porekla igra na mestu srednjeg beka, visoka je 178 centimetara, teška 70 kilograma i na Instagramu često obraduje pratioce provokativnim fotografijama sa plaže.

To joj nije bilo od pomoći protiv Srbije koja je u poslednjem kolu grupne faze dominirala tokom celog meča protiv Slovenije i zauzela treće mesto u ovoj fazi takmičenja, iza Francuske i Rusije - timova od kojih smo poraženi.