Idemo!

DOBRA VEST - NAJBOLJI ĆE IGRATI ZA SRBIJU? Idemo u GRUPU SMRTI, a selektor računa i na njega!

Autor Dušan Ninković

Evropsko prvenstvo igra se u Mađarskoj i Slovačkoj, a Srbija se nada da će Petar Nenadić moći da pomogne timu.

Izvor: MN Press

Rukometna reprezentacija Srbije učestvovaće tokom januara na Evropskom prvenstvu, a selektor Toni Đerona saopštio je širi spisak igrača na koje računa. Među pozvanim rukometašima je i povređeni Petar Nenadić, što uliva nadu da će najbolji igrač našeg tima biti spreman za turnir.

Selektor će 26. decembra u Kući fudbala u Staroj Pazovi okupiti Orlove, dok će se Nenadić priključiti kada se oporavi od povrede mišića i bude mogao da počne sa treninzima. Ipak, raduju vesti da je na spisku i da selektor očekuje njegov povratak na teren pre takmičenja.

Podsećamo, reprezentacija Srbije Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj igraće u Segedinu, u takozvanoj grupi smrti. Pored nas tu će biti i Ukrajinci, ali i dve izuzetno jake selekcije - Hrvatska i Francuska.

Samo dva najbolja tima obezbediće prolaz u drugu fazu takmičenja i selidbu u Budimpeštu, a Srbija će za taj rezultat morati da napravi iznenađenje u prvoj fazi.

Pre takmičenja Srbija će odigrati dve pripremne utakmice protiv Nemačke, a sleektor Đerona će skratiti spisak igrača koje je pozvao.

Pozvani rukometaši:

Golmani - Vladimir Cupara (Vesprem), Milan Bomaštar (Ademar Leomn) Mihailo Radovanović (Nekse) i Dejan Milosavljev (Berlin)

Leva krila - Nemanja Ilić (Feniks Tuluz) i Vanja Ilić (Šartr MHB)

Pivotmeni - Dragan Pešmalbek (Nant), Živan Pešić (Hapoel Rišon Lezion), Davor Basarić (Koks), Mijajlo Marsenić (Berlin)

Desna krila Bogdan Radivojević (MOL Pik Seged) i Darko Đukić (Vardar 1961)

Bekovi - Uroš Borzaš (Feniks Tuluz), Stevan Sretenović (Meškov Brest), Petar Đorđić (Benfika), Danilo Radović (Dinamo), Lazar Kukić (Benfika), Marko Milosavljević (Ademar Leon), Đorđe Đekić (Koks), Miloš Orbović (K Lucern), Jovica Nikolić (Vojvodina), Milan Milić (Nant), Ilija Abutović (Raj Neker Leven) i Petar Nenadić (Vesprem)

Evropsko prvenstvo:

  • 13. januar: SRBIJA - UKRAJINA (18:00)
  • 15. januar: HRVATSKA - SRBIJA (20:30)
  • 17. januar: FRANCUSKA - SRBIJA (20:30)