Besan

SR*NJE ČOVEČE, ŠTA SE DEŠAVA? JE LI TO ON IZA MENE? Procureo snimak Hamiltona, POLUDEO je kada je primetio Ferstapena!

Autor Nikola Lalović

Nije mogao da veruje da se to dešava kada je trka nastavljena.

Izvor: Profimedia/Twitter/SirLewisUpdates

Neviđena drama viđena je u poslednjoj trci sezone u Formuli 1, a na kraju je svoju prvu titulu proslavio Maks Ferstapen. 

Luis Hamiton je na početku pretekao Holanđanina i sve do 54. kruga vodio. U poslednjih 20 krugova ušao je sa 17 sekundi prednosti,ali i s istrošenim gumama, dok je Ferstapen imao nove. I kad se činilo da će Mercedesova odluka o manje odlazaka u boks biti pobednička, situaciju je promenio izlazak sigurnosnog automobila na stazu nakon sudara Nikolasa Latifija.

Kada je sigurnosni automobil izašao sa staze, Ferstapenu je trebalo svega nekoliko zavoja da bi s novim gumama prestigao Hamiltona i osvojio svoju prvu titulu, a sada je procureo razgovor između Hamiltona i njegovog inženjera Petera Bonington.

"Maks je zapeo u saobraćaju, razmak je sada 12 sekundi. Na stazi je sigurnosni automobil",  rekao je Bonington, a Hamilton nije mogao da veruje!

"Sranje, čoveče, pa to je neverovatno. Šta se događa iza mene?", upitao je. 

Bonington mu je rekao da je Ferstapen otišao u boks, na šta je Hamilton poludeo! A onda mu je inženjer obajasnio zašto on ne sme u boks.

"Luise, on je to mogao sebi da priušti. Mi nismo jer bismo izgubili poziciju na stazi"; rekao je on, a kada je primetio da mu je Ferstapen iza leđa nije mogao da veruje!

"Je li to on iza mene... S novim gumama?!"

A ni iz njegovog boksa nisu mogli da veruju...

"Ja sam bez reči, apsolutno sam bez reči...", uzvratio je Bonington. 

Luis Hamilton razgovor sa boksom
Izvor: Youtube/F1 XHILARATE