LJUT POSLE USPEHA

OTAC JOJ SRBIN, A LANA (15) DONELA BOSNI ISTORIJSKU MEDALJU: Slavni golman grmi - Napravite nam bazen, to je sramota!

Autor Nebojša Marković

Ona je uradila nešto što niko pre nje nije u toj zemlji osvojivši bronzanu medalju, a njen otac Velibor Pudar oglasio se nakon velikog uspeha.

Izvor: Profimedia/YouTube/CITYTelevizija BiH/Printscreen

Istorijski uspeh za Bosnu i Hercegovinu u plivanju, čitava zemlja slavi mladu Lanu Pudar! Ova još uvek devojčica od 15 godina osvojila je u petak bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u malim bazenima u trci na 200 metara delfin!

Na takmičenju u Abu Dabiju, Pudarova je ostvarila neverovatan uspeh, a njen otac je dan kasnije imao oštru poruku za vlasti u BiH zbog nepostojećih uslova za njegovu ćerku.

Velibor Pudar je nekadašnji golman Veleža još iz doba stare Jugoslavije, a svojevremeno je branio i boje Čukaričkog.

Upravo preko njegovih srpskih korena, Lana je mogla da bira za koju će državu da pliva, o čemu je i njen otac svojevremeno govorio da će birati samo Bosnu i Hercegovinu.

Ipak, sada je vlastima u toj zemlji poslao jasnu poruku.

"Dragi premijeri, ministri, gradonačelniče, odbornici, političari... Dok god ne napravite olimpijski bazen u Mostaru, sve ove medalje i svi ovi Lanini uspesi su samo njeni, njenih trenera, roditelja, prijatelja i obične raje. Vaši nisu! Vaši će biti onda kada napravite nešto što u 21. veku ima svako selo na Zapadu, a to je olimpijski bazen", počeo je bivši poznati fudbalski golman.

"Učinite to i napravićete veliku stvar ne za Lanu, već za našu državu u koju se toliko kunete i za svu mostarsku decu. Naša zastava se vijori uz američku i kinesku na najvećoj svetskoj smotri, a naša Lana daje juče intervjue za najveće svetske TV kuće i stid ju je da kaže da u svom gradu nema bazena. To nije naša sramota nego vaša", poručio je Velibor Pudar na svom Facebook profilu.

Lana Pudar je rođena 19. januara 2006. i ove godine je već učestvovala na Olimpijskim igrama kao najmlađa plivačica, dok je sada Bosni i Hercegovini donela prvu medalju u plivanju sa najvećih seniorskih takmičenja.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Podsetimo, Lanin otac Velibor je ranije za medije u BiH govorio kako u Fudbalskom savezu te zemlje nije bio izabran ni na jednu poziciju, tvrdeći da sve funkcioniše po nacionalnom ključu - jer on nije Srbin iz Republike Srpske, već iz Federacije BiH.

"Dosta vremena sam ćutao, još dok sam živeo i radio u BiH. Bio sam predlagan, ali nikad nisam izabran zato što misle da nisam Srbin. Bosna i Hercegovina je moja zemlja, ja sam pravoslavac iz Hercegovine. Nismo birali gde ćemo se roditi, malo mi je čudno. Ogorčen sam na sastav izbora", rekao je Pudar svojevremeno za "SportSport.ba".

Velibor Pudar
Izvor: MN Press