Svuda najbolji

POTPUNA DOMINACIJA SRBA - DUŠAN MANDIĆ JE "BROJ JEDAN"! Posle kapitena, veliko priznanje i za našeg BOMBARDERA!

Autor Mladen Šolak

"Gromovnik" reprezentacije Srbije i VK Novi Beograd osvajač je prestižne nagrade, koju dodeljuju treneri, vaterpolisti i odabrani novinari.

Izvor: MN Press

Tradicionalna anketa prestižnog sajta "Total Waterpolo" za izbor najboljeg igrača i ekipu godine, održana je uz učešće 50 trenera, kapitena i predstavnika medija i portala i blizu 8.000 glasova ljubitelja vaterpola. Iz Srbije su glasali selektor Dejan Savić, kapiten Filip Filipović, iz medija doajen Sportskog žurnala Dejan Stevović i sajt Vaterpolovesti.com.

Očekivano, najviše glasova dobili su srpski vaterpolisti, dvostruki uzastopni olimpijski šampioni.

U "tesnoj" trci, za četiri glasa razlike je prvo mesto pripalo Dušanu Mandiću (143) ispred Filipa Filipovića na prvom i drugom mestu. Podsetimo, kapiten zlatnih "delfina" zvanično je proglašen i ove godine za najboljeg vaterpolistu sveta.

Treći u izboru poznatog portala bio je Nikola Jakšić, sedmi Duško Pijetlović i deseti Branislav Mitrović. Svi su našli svoje mesto u idealnoj postavi a popunili su je Grci Vlahopulos i Argiropulos - aktuelni olimpijski vicešampioni.

Zanimljivo je da je ovo bio prvi put da je srpski igrač pobednik ankete!

U prvoj 2017. najviše glasova je dobio Sandro Sukno iz Hrvatske, godinu dana kasnije broj jedan je bio Felipe Perone iz Španije, 2019. Mađar Deneš Varga dok je 2020. Tibor Benedek izabran kao igraču prve dve godine ovog veka. Tada je Vladimir Vujasinović bio drugi a Filip Filipović četvrti.

Amerikanka Medi Miselman je najbolja igračica za 2021.

Rezultati: Mandić (Srbija) 143, Filipović (Srbija) 139, Jakšić (Srbija) 39, Vlahopulos (Grčka) 35, Argiropulos (Grčka) 32, Ivović (Crna Gora) 26, D.Pijetlović (Srbija) 21, Manherc (Mađarska) 19, Granados (Španija) 16, B.Mitrović (Srbija) 15.

U idealnoj postavi su: B.Mitrović, Mandić, Filipović, Jakšić, D.Pijetlović, Argiropulos, Vlahopulos.