ZABRINUO SVE

LEGENDA ŠOKIRALA SVE - HAMILTON STVARNO IDE U PENZIJU! Britanac potvrdio loše vesti: Ne verujem da se Luis vraća!

Autor Nemanja Stanojčić

Nekadašnji prvi čovek Formule 1 Berni Eklston je otkrio da će Luis Hamilton najverovatnije da se povuče iz Formule 1.

Izvor: Profimedia/Antonin Vincent/DPPI

U spektakularnoj završnici trke u Abu Dabiju je Maks Ferstapen prestigao Luisa Hamiltona u poslednjem krugu i došao do šampionske titule.

Odmah po završetku te trke je Britanac na pitanje o narednoj sezoni odgovorio zagonetno, samo je rekao "Videćemo", a onda su se pojavile nove spekulacije oko odlaska u penziju.

On u januaru puni 37 godina, a šef Mercedesovog tima Toto Volf je već zabrinuo navijače. Na to su se sada nadovezale reči Bernija Eklstona. Nekadašnji prvi čovek najbržeg cirkusa na svetu smatra da se Luis neće vraćati na stazu.

"Razgovarao sam sa njegovim ocem Entonijem pre nekoliko dana i odmah sam shvatio da ne želi da priča o Luisovoj budućnosti, tako da smo razgovarali samo o poslu. Mislim da se Hamilton povlači i da neće biti u bolidu naredne godine. Razočaran je zbog sveg. Izjednačio se sa Mihaelom Šumaherom, obojica imaju po sedam titula i možda je sada pravo vreme da se posveti modi i da promeni profesiju", rekao je Eklston.

Ovako je Ferstapen proslavio titulu:

Završnica poslednje trke u sezoni izazvala je mnogo polemike. Direktor trke Majkl Masi je posle udesa Nikolasa Latifija doneo nekoliko spornih odluka koje su uticale na konačan ishod.

"Masi je posle tog incidenta trebalo da podigne crvenu zastavicu. Na taj način bismo imali superfinale od tri kruga. Ovako su stvari ispale baš loše", objasnio je Eklston.