Drži se!

SVETSKA ŠAMPIONKA U KOMI - DOKTORI JOJ SE BORE ZA ŽIVOT: Nakon nesreće na treningu hitno operisana!

Autor Dušan Ninković

Holanđanka Ejmi Piters jedna je od najboljih biciklistkinja današnjice, posebno na pisti.

Izvor: Instagram/printscreen/amypieters

Jedna od najboljih biciklistkinja današnjice Ejmi Piters (30) doživela je teške povrede na timskom treningu. Zbog udarca u glavu podvrgnuta je operaciji, a lekari su zaključili da je najbolje da narednih nekoliko dana provede u veštačkoj komi!

Holanđanka koja je tri puta bila svetska šampionka u vožnji na pisti, a 2019. godine i evropska prvakinja u drumskom biciklizmu, zadobila je povrede dok je sa ostatkom reprezentacije vozila u blizini španskog grada Alikantea.

Ejmi je tom prilikom doživela nesreću, a lekari su morali da obave operaciju po hitnom postupku, čim je prebačena u bolnicu u ovom španskom gradiću na obali Sredozemnog mora.

Ovo je Ejmi Pites, koja je zbog povrede glave operisana:

"Ejmi Piters je operisana, a tokom operacije doktori su ublažili pritisak u glavi uzrokovan nesrećom. Ona će tokom sledećih dana biti u veštačkoj komi. Kada je doktori probude za nekoliko dana, tada će biti moguće postaviti dijagnozu o mogućim posledicama", naveo je tim za koji Ejmi vozi.

Reprezentacija Holandije i tim za koji Piters vozi poslednje četiri sezone odlučili su da ne daju dodatna saopštenja. Oni će sačekati procene lekara, pa će o stanju ejmi Piters više informacija izneti kada se probudi iz kome.

Tagovi