Maljković potvrdio

SJAJNA VEST ZA TVORCE SRPSKIH ŠAMPIONA: Nacionalne penzije i za trenere naših sportskih heroja!

Autori Mladen Šolak Nemanja Stanojčić

Božidar Maljković saopštio veliku vest za one koji stvaraju srpske pobednike!

Izvor: RTS/PrintScreen

Na svečanosti u Domu Narodne skupštine, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković saopštio je sjajnu vest - nacionalne penzije će ubuduće primati i treneri srpskih osvajača medalja na najvećim takmičenjima.

"Olimpijski komitet Srbije predložio je, a predsednik Aleksandar Vučić i Vlada republike Srbije su prihvatli naš predlog da se trenerima nacionalna priznanja dodeljuju u vidu doživotnih mesečnih novčanih primanja", saopštio je Maljković i dobio aplauz.

"Lično smatram da je ovo pravi pokazatelj kako se kompletan sistem sporta može strateški podići na nivo kada postoji razumevanje države da se implementiraju dobre ideje kroz odnos međusobnog poverenja i razumevanja. Ovako smo svi zajedno najboljim stvaraocima vrhunskog spotskog rezultata obezbedii finansijski mir i sigurnost neophodnu za stvaranje noih šampiona. Zato se još jednom i u svoje lično ime i u ime Olimpijskog komiteta Srbije zahvaljujem vladi i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na razumevanju sportista i sportskih stručnjaka", dodao je Maljković.

Do ove odluke su nacionalno priznanje dobijali samo sportisti, ali ne i treneri, kojima su pripadale nagrade. Sada će i stručnjaci - tvorci titula i medalja, biti nagrađeni za uspehe u pojedinačnim i ekipnim sportovima u olimpijskim disciplinama na Olimpijskim igrama, svetskih i evropskim prvenstvima... Pravo na nacionalno priznanje, odnosno penziju, dobijaju posle 40. godine života.