Favorit prema planu

PREKO PARTIZANA U BORBU ZA TROFEJ: Srpski SUPER-TIM savladao crno-bele u polufinale

Autor Mladen Šolak

Ekipa Vladimira Vujasinovića opravdala ulogu favorita

Izvor: MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda došli su na završnicu Kupa Srbije kao glavni favoriti i u polufinalu su opravdali taj status, jer su pobedili Partizan rezultatom 8:5 (4:1, 1:2, 2:1, 1:1).

Tim Vladimira Vujasinovića tako je izborio plasman u meč za trofej (utorak, 19 časova) u kojem će igrati protiv Radničkog iz Kragujevca, koji je kasnije u toku večeri savladao Crvenu zvezdu.

Novobeograđani su sjajno počeli poufinale i golovima Strahinje Rašovića, Draška Gogova, Dušana Mandića i Angelosa Vlahopulosa poveli 4:0, a onda su se crno-beli trgli i prišli favoritu na gol zaostatka.

U tom trenutku je "proradila" odbrana Vujasinovićeve ekipe, golman Gojko Pijetlović odbranio je peterac i energetski pokrenuo ekipu. Posle toga su Gogov, Vlahopulos i Viktor Rašović doneli četiri gola prednosti, pa je Novi Beograd mirno priveo duel kraju.

Najefikasniji u borbi za polufinale u pobedničkom timu bio je Draško Gogov sa tri postignuta gola, Angelos Vlahopulos je dva puta zatresao mrežu rivala, a po jednom su pogađali Strahinja i Viktor Rašović i Dušan Mandić.

Partizan - Novi Beograd 5:8 (1:4, 2:1, 1:2, 1:1)

Sudije:Putniković i Stanojević. Isključenja: Partizan 10, Novi Beograd 10. Peterci:Partizan 2 (1).

PARTIZAN:Rističević, Jakšić 1, Barać, Vićković, Aleksić, Velkić, Boven 1, Nešić, Vico, Radojević 2, Božović, Mitrović 1, Bulajić, Vavić.

NOVI BEOGRAD: G.Pijetlović, S. Rašović 1, Mandić 1, Tomić, Vučinić, D.Pijetlović, Gogov 3, Jakšić, Perković, Vlahopulos 2, Drašović, V.Rašović 1, Fernandez, Martinović.