Ludilo!

SENZACIJA U KUPU, DRIM-TIM NIJE OSVOJIO TROFEJ: Favoriti u Ligi šampiona, ali u Srbiji postoji bolji tim!

Autor Dušan Ninković

Senzacionalan meč odigrali su Radnički iz Kragujevca i Novi Beograd.

Izvor: MNPress

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca odigrali su najbolju utakmicu sezone i pobedom nad Novim Beogradom stigli do trofeja u Kupu Srbije - 11:9 (2:4, 4:1, 3:1, 2:3)!

Veoma zanimljiv završni turnir na bazenu "Milan Gale Muškatirović" doneo nam je tri fenonemalna meča, a među njima i finale u kojem su gosti iz Šumadije šokirali beogradski tim. Iako je ove sezone sklopljen za najveće domete i u Evropi, Novi Beograd nije stigao do prvog trofeja u sezoni.

Tim sa Novog Beograda mnogo bolje otvorio je meč, ali je već u drugoj deonici uspeo da prospe kapital koji je stekao. Oscilacije koje im se događaju već nekoliko puta ove sezone ovog puta nisu uspeli da kontrolišu jer je protivnik na drugom kraju bazena bio prejak.

Pogledajte detalje sa meča:

Kragujevčani nisu paničili ni kada su bili na "minus 3", kao što nisu prestali da se bore kada se situacija potpuno preokrenula i oni stekli tri gola prednosti. Preokret koji su napravili u Beogradu bio je impresivan, a sada su trofejima državnog i regionalnog prvaka dodali i Kup Srbije - Radnički iz Kragujevca je najveća sila regionalnog vaterpola!

Borba u bazenu se rasplamsavala kroz četvrtine, a dodatni impuls donele su neke sudijske odluke. Bilo je na bazenu na Dorćolu vatreno, pa su najveće zvezde Novog Beograda u vidu Duška Pijetlovića i Dušana Mandića pre kraja meča završile susret. Direktan crveni karton zbog prigovora je dobio Lukić, pa ni gosti nisu bili kompletni. Ali, stigli su do pobede...

Na kraju, Kragujevčani su na krilima golamana Lazara Dobožanova, Miloša Ćuka, Marka Radulovića i Josipa Vrlića uzeli trofej!

Podsećamo, Radnički je do finala stigao pobedom nad Zvezdom, dok je Novi Beograd bio bolji od Partizana u polufinalu.

Bazen: Milan Gale Muškatirović

Sudije: Raković i Putniković. Igrač više: Novi Beograd 20 (3), Radnički 15 (5). Dva igrača više: Novi Beograd 1 (1), Radnički 2 (2). Peterci: Novi Beograd 1 (1), Radnički 2 (1).

NOVI BEOGRAD: G.Pijetlović, S.Rašović 3, Mandić 2, Šušiašvili , Vučinić, D.Pijetlović 1, Gogov, Jakšić 1, Perković, Vlahopulos, Drašović, V.Rašović 2, Fernandez, Martinović, Trener: Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 3, Ćuk 1, Krug, Ukropina 1, Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić 2, Vrlić 1,Todorovski, Radulović 3. Trener: Stevanović.