Svaka čast!

SUDI ABA LIGU, A U DRUGOM SPORTU JE ŠAMPION SRBIJE: Sa derbija pravo na turnir, pa stigao do pehara!

Autor Dušan Ninković

Neverovatna priča o čoveku koji je nakon meča u Železniku osvojio prestižan turnir u centru Beograda.

Izvor: MN Press/Snuker klub Mister S

Košarkaši FMP-a i Crvene zvezde (74:98) odigrali su u nedelju u podne derbi 13. kola ABA lige, a jedan od učesnika tog meča ubrzo je imao drugačije profesionalne izazove na drugom kraju grada.

Sudijsku trojku koja je delila pravdu u Železniku činili su Igor Dragojević, Ivan Stefanović i Stefan Ćalić, šampion Srbije u snukeru za sezonu 18/19 i učesnik turnira koji je u nedelju kasnio baš zbog njega.

Bilo je najavljeno da će se igrati ranije, ali je Stefan imao druge obaveze. Morao je da sudi derbi regionalnog takmičenja, a čim je to završio pobedio je kolege koje su ga čekale u snuker klubu "Mister S". Koliko je teška bila ta nedelja?

"Suditi košarku i igrati snuker u jednom danu je super naporno i super zanimljivo. Čini me srećnim jer obe stvari volim. Naravno, utakmica ima prioritet i mora da bude ispred snukera. Za nju se prirpemam i psihički i fizički, a snuker je bonus, ako mogu da stignem na turnir", rekao nam je Stefan.

Pogledajte detalje sa meča FMP - Crvena zvezda:

Ovog puta je uspeo da uskladi obaveze i može da bude zadovoljan urađenim poslom i na parketu hale u Železniku i na čoji u centru grada.

"Naravno, najsrećniji sam kada su ovakvi dani - da se uradi dobar posao na utakmici, a zatim pobedi i u snukeru", priča nam perspektivni arbitar.

Stefan ima niz trofeja u snukeru koji mnogo voli, ali dilemu nema - zna se šta je prioritet u ovom trenutku. Želi veliku karijeru u deljenju pravde.

"Ako se profesionalno bavimo sa obe stvari, podjednako je teško. Meni je u ovom trenutku suđenje prioritet jer bih voleo da na svom sudijskom vrhuncu delim pravdu i u najboljim košarkaškim takmičenjima. Voleo bih da budem među najboljim srpskim sudijama, to je čast i privilegija. Snuker mnogo volim, ali ga doživljavam kao odmor za mozak", rekao je Ćalić.

Ipak, iako snuker nije profesionalan i neće mu doneti učešće na najvećim svetskim turnirima, sigurno iziskuje mnogo vremena. Kako uklopiti dve karijere?

"Ko pokuša da uklopi dve karijere ili je lud ili mnogo dobro organizovan. Rekao bih da je meni organizacija jača strana. U oba posla mora mnogo da se radi, a ja bih voleo da kao dobar sudija na pravi način predstavljam i snuker kao poseban i predivan sport", zaključio je osvajač turnira na kojim su igrali 16 najboljih takmičara iz ove sezone.

Hendikep turnir koji je Stefan Ćalić osvojio bio je okršaj 16 najboljih igrača iz ove sezone, a i pred početak takmičenja se šuškalo da bi jedan od najtalentovanijih košarkaških sudija u Srbiji mogao da stigne do trofeja.

Tagovi