SREĆNO!

SRBIJA IGRA PROTIV HRVATSKE - OVO JE MEČ GENERACIJE: Nismo ih pobedili 10 godina, a sad možemo da ih IZBACIMO sa EP!

Autor Milutin Vujičić

Ispit generacije koju vodi Toni Đerona. Evo ko nije spreman u oba tima...

Izvor: MN Press

Srbija i Hrvatska sastaju se u drugom kolu Evropskog prvenstva u rukometu u Segedinu, a po mnogo čemu je ova utakmica možda i najvažniji ispit generacije selektora Tonija Đerone!

Igramo odlično od dolaska Španca, briljantno smo počeli turnir i savladali Ukrajinu (31:23), a pobedom protiv Hrvatske obezbedili bismo prolaz u narednu fazu. Zato će sve oči biti uprte večeras u Segedin gde se od 20.30 igra derbi kola, a koji uvek nosi i posebnu dozu naboja, ne samo takmičarski značaj.

Hrvati su pod pritiskom, korona virus im je napravio velike probleme, a to se najbolje videlo na startu turnira protiv Francuske (27:22), pa je jasno da moraju da poprave utisak.

Rezultati iz prethodnih godina i tradicija su na strani "kauboja". Poslednji susret odigran je pre dve godine, kada su slavili 24:21, dok je Srbija poslednju pobedu ostvarila pre punih deset godina. Tada smo na Evropskom prvenstvu u Beogradu slavili 26:22 i ušli u finale gde su nas kasnije pobedili Danci.

Ali, ovo je neka druga Srbija. Od dolaska Đerone smo u neverovatnom nisu rezultata i zapravo neporaženi smo od januara 2020, kada nas je savladala Crna Gora 22:21, što je fantastičan znak.

Hrvatska će i dalje biti bez Domagoja Duvnjaka i Marka Mamića, otpali su još Leon Šušnja i Lovro Mihić zbog korona virusa, dok je David Mandić suspendovan, pa je tako Hrvoje Horvat na pravim mukama. Odmah je pozvao Marina Jelinića umesto njega, dok je dobra vest za njega i što se Luka Cindrić oporavio i biće na raspolaganju.

Što se tiče Srbije, nama su se na dan utakmice sa Ukrajinom pridružili Vanja Ilić i Danilo Radović, ali nažalost neće biti Ilije Abutovića, Nemanje Ilića i Dejana Milosavljeva.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt