Ostali sportovi

SRAMOTA KOJIM SE SREDSTVIMA SLUŽE! Ivana Španović BURNO reagovala zbog Đokovića - ovo je KLASIČAN primer nipodaštavanja!

Autor Mladen Šolak

Veliku srpsku šampionku veoma iritirala odluka o deportaciji najboljeg sportiste na svetu.

Izvor: MN Press/MONDO/Uroš Arsić

Odluka o deportaciji Novaka Đokovića iz Australije razbesnela je Ivanu Španović.

Najbolja srpska atletičarka i legenda našeg sporta burno je reagovala na društvenim mrežama i dok se Novak prinudno spremao za let za Dubai, objavila je poruku podrške svetskom "Broju jedan".

"Ovo je klasičan, demonstrativni primer nipodaštavanja slobodnog izbora i volje. Odgovornost svi preuzimamo za ono što radimo i u ime tih ciljeva kojih cenu znamo - zdravlja, najviše. Prioritet svih treba da bude zdravlje, način na koji ga svako od nas štiti je stvar ličnog izbora! Sramotno je kojim se sredstvima danas služi i pred kakvim ultimatumima zahteva da se pokoriš sistemu. Sloboda slobodnoj volji", napisala je heroina srpskog sporta.

Dok se Ivana sprema za predstojeće Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani (18-20. mart), Ivana Španović ispratila je vesti o katastrofalnom odnosu Australije prema najvećem teniskom šampionu u istoriji i nije mogla da ne reaguje na sve što se Novaku dogodilo.

Za to vreme, Đoković putuje u Dubai, odakle će dalje u Evropu, jer su mu u Australiji zabranili dalji ostanak.