Kraj!

OTIŠAO NAJTROFEJNIJI SELEKTOR SRBIJE - POSLE 20 GODINA: Doneo 10 medalja i stvorio NAJJAČU generaciju!

Autor Dušan Ninković

Istekao je ugovor koji su imali Odbojkaški savez Srbije i Zoran Terzić.

Izvor: MN Press

Dugogodišnji selektor srpskih odbojkašica posle dve decenije napustiće tu funkciju!

Zoranu Terziću istekao je ugovor sa OSS - što se od ranije znalo, a dve strane su zajednički donele odluku o prekidu saradnje. to znači da će Srbija posle gotovo 20 godina morati da potraži novog selektora ženske reprezentacije.

Terzić je na klupu nacionalnog tima seo u maju 2002. godine i za gotovo dve decenije uspeo je da podigne kvalitet reprezentacije na nezamisliv nivo. Kada je preuzeo tim, Srbija je bila veoma udaljena od svetskog vrha, a postepeno je, pravom selekcijom igračica i radom u nacionalnom timu, reprezentacija popela do neslućenih visina.

O tome govori i deset medalja sa tri najveća takmičenja koje je Zoran Terzić osvojio tokom mandata.

Odbojkašice Srbije pod njegovom komandom imaju dve medalje sa Olimpijskih igara (srebro i bronzu), dve medalje na svetskim prvenstvima (zlato i bronzu), kao i šest evropskih medalja. Izdvajaju se tri zlatne, a tu su i dve srebrne i jedna bronzana.

Takođe, nacionalni tim bio je veoma uspešan na takmičenjima poput Gran prija, Svetskom kupu, Evropskoj ligi ili Univerzijadi u kojima je takođe Terzić bio selektor.

Zoran Terzić je dva puta biran za najboljeg trenera Evrope, a poslednjih nekoliko godina je uporedo sa srpskom reprezentacijom radio i kao prvi trener Fenerbahčea.