Da li ima smisla?

HAOS NA EVROPSKOM PRVENSTVU - NEMAČKA SE POVLAČI?! Hitno organizovan sastanak, spremni i da PREKINU SVE i odu kući!

Autor Mladen Šolak

Više nema ko da igra!

Izvor: Profimedia

Dok se bliži druga godišnjica pandemije korone, Evropsko prvenstvo u rukometu ovog januara verovatno je turnir koji je najhaotičnije organizovan i izveden od izbijanja virusa.

Praktično sve reprezentacije imaju ogromne probleme, otkazivale su pripremne utakmice, u hodu menjale i još menjaju timove, pa se odavno nametnuo zaključak da ovo ni izbliza nisu najjači sastavi zemalja. Međutim, turnir se još igra i to uprkos kompletnom haosu.

U takvoj situaciji, verovatno je najteža situacija u nemačkom timu, u kojem se muče da organizuju trening pred početak druge faze u četvrtak, u kojoj bi trebalo da igraju protiv Španije, Norveške, Švedske i Rusije.

Nemačka u ovom trenutku ima čak 12 raspoloživih igrača, a selektor može na 13 da računa na predstojećoj utakmici protiv Španaca. U takvoj situaciji, on praktično svakog dana zove nove rukometaše iz Bundeslige i rukovodstvo saveza i lige opravdano postavlja pitanje - da li to više ima smisla?

Izvor: Profimedia

"To je ono čega smo se najviše plašili. Čak i pre novih slučajeva korone u sredu, imali smo devetoricu pozitivnih na Evropskom prvenstvu. Selektor Alfred Gislason sve vreme zove igrače iz Bundesa i naravno da nema smisla da svakog dana zovete po trojicu ili petoricu novih dok broj obolelih raste", rekao je predsednik Rukometnog saveza Nemačke, Uve Švenker.

Nemci razmatraju i povlačenje sa turnira kao opciju. "Uradićemo ono što je uvek bilo najbolje, razgovaraćemo međusobno", rekao je on i ostavio mogućnost da prosto prekinu mučenje i da se povuku.

Nemačka od početka godine ima velikih problema, pa su joj tako i otkazane pripremne utakmice protiv Srbije, zbog istog razloga.

Podsetimo, naša reprezentacija ispala je sa Evropskog prvenstva u grupnoj fazi, a selektor Toni Đerona je posle svega izrazio nadu da na sledećem turniru njegova ekipa ne bude toliko "ubijena od korone".