Jedna od najboljih!

POZNATA ODBOJKAŠICA JE ŽENA SRPSKOG SELEKTORA: Sedam godina je trenira u klubu, a zajedno su osvojili SVE! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Očekujemo da i nama donosi trofeje, kao što radi u klubu u kojem trenira svoju suprugu.

Izvor: Profimedia

Pomalo neočekivano, nakon odlaska Zorana Terzića sa klupe nacionalnog tima Srbine, selektor žesnke odbojkaške reprezentacije postao je Danijele Santareli. Dosadašnji selektor Hrvatske imaće izazov da ponovi uspehe koje je Terzić pravio tokom dve decenije, ali on je već pokazao da je kvalitetan trener.

Sa ekipom Koneljana postao je evropski šampion, dok je reprezentaciju Hrvatske podigao na mnogo viši nivo tokom tri godine na selektorskom mestu. O tome koliko je posvećen odbojci možda govori i podatak da mu je supruga jedna od najboljih italijanskih odbojkašica - libero Monika De Đenaro.

Reprezentativka Italije Monika De Đenaro već četiri i po godine u braku je sa novim selektorom srpskih odbojkašica, a njih dvoje sarađuju i na klupskom nivou. Danijele je već godinama trener Moniki, koja je bitan šraf Koneljana, jednog od najboljih svetskih timova.

Pogledajte njihove zajedničke fotografije:

Zapravo, on joj je preporučio da potpiše za ovaj tim pre nego što je postao njegov trener!

"Kada je 2013. godine Monika imala 2-3 ponude, preporučio sam joj Koneljano koji je bio novajlija u ligi. Mlad i ambiciozan klub, ali uspešan, imao je neki šarm. ja nisam imao dilemu", pričao je godinama kasnije Danijele.

On se tada još nije oprobao kao prvi trener neke ekipe, ali je u narednim godinama postao jedan od najboljih evropskih stručnjaka. to pokazuju trofeji koje je osvojio. Od 2015. godine je u Koneljanu, prvo kao pomoćnik, zatim kao vršilac dužnosti, a na kraju i kao prvi trener ekipe u poslednjih pet godina.

U tom periodu osvojio je tri italijanska prvenstva, tri Kupa Italije, četiri Superliga, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo. Nije loše, uopšte.