LOŠI DANI

HRVATI BEZ MEDALJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU U RUKOMETU: Najslabiji rezultat na EP u poslednjih 20 godina

Autor Milutin Vujičić

Hrvati se kući vraćaju bez medalje.

Izvor: Profimedia

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske neće se boriti za medalju na Evropskom prvenstvu.

"Kauboji" su se nadali da bi generacija Hrvoja Horvata mogla da "pomuti" račune najvećim favoritima turnira, međutim doživeli su treći poraz na turniru i tako sebe otpisali iz trke. Prvo ih je u drugoj fazi nadigrala Crna Gora, dok nisu uspeli da naprave iznenađenje protiv glavnog kandidata za titulu Danske - 27:25 (12:11).

Više ni u teoriji ne postoje šanse da bi Hrvatska mogla do jednog od prva dva mesta u grupi, koje vodi u polufinale, a tako su propustili veliku šansu nakon današnjeg šokantnog poraza Francuske od Islanda (29:21).

Bili su Hrvati znatno bolji nego protiv Crne Gore, parirali su sve vreme Dancima, ali to opet nije bilo dovoljno...

Vodio ih je Marino Marić sa osam golova, dok je Lučin imao četiri, ali je razočarao Cindrić koji je meč završio sa svega dva pogotka. Istina, imao je devet asistencija, ali više se očekivalo od njiga. Ni golmani se nisu proslavili, Alilović je imao šest odbrana, a Pilipović samo dve.

S druge strane Mikela Hansena niko nije mogao da zaustavi i meč je završio sa 8 golova, promašio je tek tri šuta, dok su odlični bili Jakobsen (6) i Gidsel (5).

Hrvatska ima čak 14 medalja sa velikih takmičenja u rukometu, ali su od srebra na EP 2020. godine u padu. Nisu učestvovali na Olimpijskim igrama, bili su tek 15. na Svetskom prvenstvu, dok im je ovo najslabiji rezultat na EP od 2002. godine kada su bili 16.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi