Blistavo i strašno

EURO NIJE SAMO KORONA - PADAJU REKORDI, RUŠE SE TRADICIJE! Šampion prvi put izgubio posle ČETIRI godine

Autor Mladen Šolak

Mnogo je problema zbog korone, ali ipak ima i spektakularnog rukometa na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj

Izvor: Profimedia

Evropsko prvenstvo donelo je mesec dana pakla zbog korone svim reprezentacijama, ali se nekako odvija i ulazi u završnicu uz ipak uzbudljive mečeve.

Makon što je Francuska u subotu protiv Islanda doživela najteži poraz od kada se takmiči na evropskim prvenstvima (21:29), u nedelju je i Španija izgubila u meču protiv Norveške, 23:27. To je njen prvi neuspeh na kontinentalnim smotrama još od 2018, kada je izgubila u grupnoj fazi protiv Slovenije (26:31).

Španija je od tog poraza (pre tačno četiri godine) vezala 17 uzastopnih trijumfa na evropskim prvenstvima i u tom nizu osvojila dva zlata. Norveška je ovu pobedu čekala čak 25 godina, jer je još 1997. poslednji put pobedila Špance.

U poslednjem kolu grupne faze očekuje nas skandinavski derbi Norveške i Švedske, koja je ranije u nedelju savladala Nemačku 25:21, a biće odigran i duel Španije i Poljske.

Ukoliko "furija" savlada Poljake, Švedska i Norveška u direktnom okršaju odlučivaće o plasmanu u polufinale. Plasman u sledeću fazu izboriće po dve ekipe iz obe grupe

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt