Otkrivena tajna

U NJIHOVOM FRIŽIDERU NEMA NIČEGA ŠTO VI JEDETE! Evo čime se ZAISTA hrane Tom Brejdi i Žizel - zbog ovoga on igra i u 45!

Autor Mladen Šolak

Porodični kuvar otkrio je tajnu ishrane najvećeg NFL igrača Toma Brejdija i njegove supruge, poznate manekenke Žizel Bundšen.

Izvor: Instagram/printscreen/gisele

Legendarni Tom Brejdi (44), najveći igrač američkog fudbala u istoriji, izgubio je prošle noći u plej-ofu i tako sa svojim Tampa Bej Bakanirsima ispustio titulu šampiona. Posle bolnog poraza u poslednjim sekundama, mnogi se pitaju da li će se vratiti da odigra još jednu sezonu, u kojoj ga očekuje veliki novac.

Ako se vrati, biće to nastavak zaista filmske priče.

Svako ko iole prati sport zna da je Brejdi živa legenda Amerike, ne samo kada je tamošnji fudbal u pitanju. U ligu je došao 2000. i odmah su mu davane male šanse za uspeh, ali je on mimo svih procena postao najpre startni kvoterbek Nju Inglanda, a onda je sa njima osvojio čak šest titula. Posle toga se preselio u Tampu i tamo takođe podigao šampionski trofej Vins Lombardi.

Njegova dugovečnost i 22-godišnja karijera su neverovatne i inspirišu mnoge. Naravno, iza tolikog trajanja "krije" se ogroman rad, ali i pažljiva briga o telu, na svaki način. A, ishrana je jako važan razlog zašto Brejdi toliko traje i zašto se možda vrati da odigra sezonu i u 46. godini.

Izvor: Profimedia

Kao što možete da pretpostavite, Brejdi i njegova supruga Žizel Bundšen (42) ne jedu "brzu hranu", grickalice i slične stvari. Roditelji dvoje dece (sina Bendžamina od 12 godina i ćerke Vivijen od devet) imaju ličnog kuvara Alena Kembela, koji je otkrio detalje njihove ishrane.

Pre svega, oni zasnivaju svoju ishranu na povrću, koje čini 80 odsto njihovih obroka, dok je u preostalih 20 nemasno meso, u okviru koje jedu posebno pripremano meso - i to zaista retko. Pogledajte galeriju i pročitajte kako se hrane:

Voće? Naravno da ga poznata manekenka i deca jedu, ali Tom ga izbegava. "Brejdi će jesti banane u smutiju, ali u drugom obliku ih izbegava", rekao je porodični kuvar. Slavni kvoterbek ipak preferira povrće, a ne voće.

Doduše, kod povrća postoje odsupanja, pa Kembel ne bi Tomu služio paradajz, paprike, pečurke ili patlidžan. "Paradajz u nekim varijantama jede povremeno, ali i to samo jednom mesečno. Sa tim sam veoma oprezan, jer oni izazivaju upalu", rekao je kuvar. Da bi uvek bile sveže namirnice, Kembel nekad dva puta dnevno odlazi u nabavku za porodicu Brejdi-Bundšen.

Kada je u pitanju Žizel, ona sama pakuje sinu obroke za školu i veliki je fan "zelenih sokova", pa i za sebe i za decu sprema napitke od voća i povrća. Kada ih spremi, ponekad fotografiše i podeli sa svojim pratiocima na Instagramu.

Kada Tom i Žizel hoće da ugode sebi, ne jedu prženu piletinu ili slično. Umesto toga, oni jedu kinou, smeđi pirinač i druge integralne žitarice. "Sve obroke služim u činijama. Uz kinou i zelenilo, dodam beli luk, tostiran na kokosovom ulju i onda malo prženih badema, sos od indijskih oraha sa karijem od limete, limunskom travom i malo đumbira", kaže kuvar.

Zanimljivo je da im služi i "sirove lazanje", mada nije objasnio kako tačno to sprema.

Svakog jutra, Žizel koristi i već dobro poznat "trik" za pokretanje metabolizma i uzima toplu vodu sa limunom, a takođe često pije i kokosovu vodu direktno iz voća.

Kada je u pitanju glavni obrok, u danima kada zaista jedu meso (ponavljamo, ono čini samo 20 odsto njihove ishrane), Kembel im služi organski odrezak napunjen travom, pačetinu (zaista retko) i divlji losos.

Što se tiče užine, poznati par uzima male zalogaje koje Kembel unapred odredi. U tim trenucima jedu suvo voće, sirove granole i sirovi keks od granole sa čokoladom. To je to što se tiče slatkog. Da li bi vam bilo dovoljno? Sumnjamo.

Na kraju, važno je istaći i ono što Tom i Žizel nikad ne jedu. To su namirnice od belog brašna, sa jodiranom soli, paradajzom, pečurkama... Takođe, nikad ne konzumiraju kofein i mlečne proizvode i još gomilu sličnih namirnica koje svi imamo u frižideru i koristimo svakodnevno.

Tom režimu su godinama istrajni i to je Brejdiju očigledno i donelo ovako dugačku i uspešnu karijeru, a i njemu i njegovoj supruzi mladalački izgled i kad su uveliko "zagazili" u četrdesete.