DA LI JE MOGUĆE!?

SKANDAL! MERCEDES SPREMA TUŽBU HAMILTONU: Ako Luis ovo uradi, njegov tim će tražiti MILIONSKU odštetu!

Autor Milutin Vujičić

Luis Hamilton je sve bliži odluci da se povuče. To neće biti bez posledica...

Izvor: Profimedia/Florent Gooden/DPPI

Britanski vozač Luis Hamilton ostao je bez šampionske titule u poslednjem krugu Velike nagrade Abu Dabija, uz mnogo kontroverzi, a čini se da se još nije oporavio od tog šoka.

Sve glasnije se spominje da bi Hamilton mogao da se povuče iz Formule 1 i zato Mercedes još nije potvrdio listu vozača za narednu sezonu, a koliko je stvar ozbiljna najbolje govori i to da se pravni tim nemačkog konstruktora već pripremio za situaciju "šta ako to zaista uradi".

Hamilton i dalje ćuti, ne oglašava se po pitanju nastavka karijere u Formuli 1, a posebno ga je naljutilo što izveštaj sa trke u Abu Dabiju nećemo videti sve do 18. marta, tek na dva dana pred početak nove sezone.

Britanski šampion ima ugovor sa Mercedesom za 2022. godinu, ali pitanje je da li će uopšte voziti. Spominjala se mogućnost da se Hamilton povuče i prošle sezone, međutim probao je da obori rekord Šumahera po broju titula (7) i u tome nije uspeo, a sada sve aktivnije razmišlja o penziji.

Ako u poslednji čas "ispali" Mercedes, što je klauzula koja ne postoji u ugovoru, tim će ga tužiti i tražiti milionsku štetu pošto bi bili dovedeli u vrlo nezgodan položaj.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Toto Volf je već ostao bez Valterija Botasa umesto koga će voziti Džordž Rasel, ali nisu ni pomišljali na odlazak Hamiltona...

Hamilton je 7. januara proslavio 37. rođendan, a u Formuli 1 je od 2007. godine. Prvu šampionsku titulu osvojio je 2008. godine u Meklarenu, a potom još šest kao vozač Mercedesa.