Evo ko su favoriti

RUSI I AMERIKANCI TEK ČETVRTI, KINEZI NI U PRVIH 10: Evo ko će osvojiti najviše medalja na Olimpisjkim igrama u Pekingu!

Autor Nikola Lalović

Počele su Olimpijske igre u Pekingu, a čekamo da se dodele i prve medalje!

Izvor: Profimedia

Iako zvanično počinju na današnji dan, 4. februara 2022. godine Zimske Olimpijske Igre u Pekingu su već startovale. 

Već 3. februara smo videli mnogo događaja, a čak i jedan srpski predstavnik izašao je na stazu. U pitanju je Marko Vukićević koji je odvezao prvi trening u muškom spustu. 

Medalje još nisu nikome podeljene, a na ovim Olimpijskim igrama se opet očekuje dominacija Norveške! U Pjongčangu 2018. godine tim ove nordijske zemlje uzeo je 14 zlata i sveukupno 39 medalja, a sada se očekuje da budu mnogo bolji! 

"Grejsnout" je izbacio projekciju osvojenih medalja za Peking 2022. godine i po njihovoj projeciji Norveška će završiti sa 44 medalje, od toga 21. zlatnom. 

Drugo mesto se prognozira Nemačkoj koji će po prognozi osvojiti 30 medalja, od toga 11 zlatnih, dok se Rusima takođe prognozira 30 medalja, ali 10 zlata. 

Amerikanci i Kanađani dele četvrto mesto sa po 22 medalje, a domaćinu Kini se prognozira 13 medalja. Srbija gotovo da nema šanse da se uključi u borbu za odličja jer su i Marko Vukićević i Nevena Ignjatović autsajderi u svojim disciplinama, a od susednih zemalja odličja se predviđaju Mađarskoj i Slovenii. 

Mađarima se prognoziraju dva srebra i bronza, a Slovenii srebro i dve bronze. Hrvati će prema prognozi ostati bez medalje iako imaju nekoliko odličnih skijaša koji se nadaju borbi za medalje.