Sjajan derbi

IGRALI NAJJAČI SRPSKI TIMOVI, OPET JE SVE PRŠTALO: Ovog puta je šampion PAO kod kuće - Jakšić i Mandić srušili prvaka!

Autor Mladen Šolak

Viđena je još jedna uzbudljiva utakmica moćnih srpskih sastava

Izvor: MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda savladali su Radnički u Kragujevcu sa 12:10 (4:2, 3:3, 2:3, 3:2) u derbi meču trećeg kola druge faze Superlige Srbije. Novobeograđani su upisali i 12. uzastopni trijumf u domaćem šampionatu, jedina su ekipa sa maksimalnim učinkom i tako su se učvrstili na vrhu tabele.

Promena trenera u ekipi Novog Beograda očigledno je dala željeni rezultat, a Dejan Jovović ostvario je i četvrtu pobedu od dolaska na mesto šefa stručbog štaba.

Fantastičan meč viđen je u Kragujevcu, a ovaj duel u poptunosti je opravdao epitet derbija. Novobeograđani su se bolje snašli na startu i u drugoj četvrtini stekli su osetniju prednost (6:3). Ipak, Radnički se nije predavao. U nekoliko navrata uspevao je da dođe do izjednačenja, ali nije bio u stanju da napravi potpun preokret.

Pitanje pobednika rešeno je u poslednja tri minuta kada su odlučujuće golove za Novi Beograd postigli Draško Gogov i Duško Pijetlović, da "overe" trijumf gostiju nakon što je Radnički "vezao" pobede u ovom rivalstvu i osvojio trofej Kupa Srbije.

Zanimljivo je da je ovo bio već peti međusobni duel ove dve ekipe u četiri različita takmičenja ove sezone i treći trijumf Novog Beograda.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Nikola Jakšić sa četiri i Dušan MAndić sa tri gola,, dok se kod Kragujevčana istakao Aleksa Ukropina sa tri pogotka.

U preostala dva meča večeri, Partizan je ubedljivo savladao Vojvodinu (20:8), a Crvena zvezda je kod kuće bila bolja od Šapca (13:7).

KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SPD "Radnički".
Sudije: Raković (Beograd) i Stanojević (Jagodina),
Igrač više: Radnički 18 (5), Novi Beograd 15 (4),
Dva igrača više: Radnički 2 (1), Novi Beograd 2 (0),
Tri igrača više: Radnički 1 (0).
Peterci: Radnički 1 (0), Novi Beograd 2 (2).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković 2, Ćuk, Krug, Ukropina 3, Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić 2, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 1. Trener: Stevanović.

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 1, Mandić 4, Martinović, Vučinić, D. Pijetlović 1, Gogov 1, Jakšić 4, Perković, Vlahopulos, Drašović, V. Rašović, Fernandes, Šušiašvili 1. Trener: Dejan Jovović.