Drama

ZVEZDA ISPUSTILA POBEDU U LIGI ŠAMPIONA: Posle skandala i uvreda za trenera, crveno-beli osvojili bod u DRAMI na Dorćolu

Autor Mladen Šolak

Uzbudljiv meč crveno-belih u Beogradu

Izvor: MN Press

Vaterpolisti Crvene zvezde propustili su veliku šansu da ostvare drugu pobedu u Ligi šampiona, jer su u utorak u Beogradu odigrali nerešeno protiv Steaue, 10:10, čime su ostali na poslednjem mestu tabele Grupe B.

Ekipa se za ovaj meč pripremala u danima povišene tenzije, nakon što su navijači Zvezde vređali na nacionalnoj osnovi trenera crveno-belih Mirka Vičevića, posle čega se klub izvinio javnosti i svom šefu stručnog štaba.

S obzirom na sve to, bilo je logično da ekipa nije mogla da bude sto odsto fokuirana na ono što je čeka u bazenu protiv rumunskog predstavnika, u utakmici u kojoj su oba tima igrala za prestiž i za izbegavanje začelja na kraju grupne faze.

Iako je srpski tim vodio kroz prve tri četvrtine, gosti su se vratili i izjednačili na 9:9 na četiri minuta do kraja. Steaua je potom stekla prvu prednost na 2:48 do kraja utakmice, a kapiten Zvezde Miloš Vukićević je postavio 10:10 u poslednjem minutu. Imali su potom crveno-beli šut za pobedu, ali Ivan Basara nije uspeo da donese trijumf srpskom timu posle sedam poraza u najjačem takmičenju.

Uz Vukićevića, po dva gola za Zvezdu dali su Gavril Subotić i Vuk Milojević. Crveno-beli će do kraja učešća u Ligi šampiona igrati u gostima protiv Juga (22. februara), Hanovera (29. mart), ugostiće Pro Reko (8. aprila), gostovaće OSC-u (19. aprila) i oprostiće se utakmicom protiv Špandaua u Berlinu (10. maja).