Ostali sportovi

BEOGRAD SE SPREMA ZA SVETSKO PRVENSTVO: Ovako sada izgleda Štark arena - novi centar SVETSKE atletike (FOTO)

Autor Nemanja Stanojčić

Još malo više od mesec dana ostalo je do atletskog spektakla u Srbiji - Svetskog prvenstva u Štark areni (18-20. mart).

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Glavni grad Srbije ponovo će u martu ugostiti najbolje atletičare na svetu, na Novi Beograd doći će svetski poznate zvezde, a među njima će biti i sjajna Ivana Španović, koja je prošli put na istom mestu oduševila naciju i osvojila zlato.

U prisustvu čelnika Atletskog saveza i predstavnika Grada, u petak je u Štark areni predstavljen novi, atletski izgled najveće dvorane u Srbiji.

"Radovi se privode kraju. Najteži deo posla smo odradili, uspeli smo da završimo konstrukciju atletske staze. Ostali su neki detalji da se odrade. Imali smo EP ovde, proglašeno je za najbolje ikada organizovano EP, siguran sam da će tako biti i za SP. Pozivam sve da dodju i da bodre najbolje atletičare sveta, pre svega naše sjajne sportiste", rekao je predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

Takođe, predstavljena je i himna Atletskog saveza i izveo je Akustik bend, ispred kojeg je Danilo Korać rekao da očekuje da se pesma svidi javnosti. "Drago mi je što smo deo svega ovoga. Bilo je zadovoljstvo, napravili smo nešto novo. Pesma ulazi u uši, nadam se da će se ljudima dopasti", rekao je on.