BUM

TRANSFER BOMBA U CRVENOJ ZVEZDI: Dejan Savić se vraća na mesto uspeha!

Autor Mladen Šolak

Selektor srpske reprezentacije ponovo seda na klupu crveno-belih

Izvor: MN Press

Bomba iz Crvene zvezde - Dejan Savić se vraća na klupu prvog tima.

Prema pisanju "Sportskog žurnala", selektor zlatnih srpskih delfina treći put će preuzeti crveno-bele, koje je 2013. vodio do titule prvaka Evrope sa generacijom asova poput Andrije Prlainovića, Duška Pijetlovića, Denisa Šefika...

Savić je sinoć razgovarao sa rukovodstvom crveno-belih, te je sklopljen dogovor da do kraja prvenstva vodi ekipu, navodi beogradski list. Trofejni stručnjak, koji je u Zvezdi 2011. završio igračku i počeo trenersku karijeru, zameniće crnogorsku legendu Mirka Vičevića, koji je otišao nakon što su organizovani navijači crveno-belih istakli transparent "Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija", sa aluzijom na hrvatsko poreklo jugoslovenskog vaterpolo asa.

Nedugo posle tog skandaloznog postupka Delija, Crnogorac je otišao iz kluba, a sada će na njegovo mesto sesti Savić, koji će biti treći trener Zvezde ove sezone. On se vraćao na klupu crveno-belih i u leto 2017, ali je ta epizoda završena nakon nekoliko meseci.

Ove sezone Zvezda je pod trenerom Aleksandrom Filipovićem izborila plasman u grupnu fazu Lige šampiona, ali u njoj nije konkurentna, pa je trenutno poslednja na tabeli "Grupe B". U regionalnoj ligi posle osam odigranih utakmica zauzima šestu poziciju na tabeli, sa 15 osvojenih bodova.

Savić će na Dorćolu imati priliku da radi i u klubu sa trojicom igrača koje je u februaru zvao na okupljanje reprezentacije - Vladimirom Mišovićem, Markom Radovićem i Gavrilom Subotićem.