Auh!

"DOLARI I EVRI NAPRAVILI PUTINOVU RATNU MAŠINERIJU": Ruska legenda digla glas - ON ubija civile po Evropi!

Autor Dušan Ninković

Godinama ga kritikuje, ali prvi put je otišao ovoliko daleko. Reči koje još nismo čuli.

Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih šahista svih vremena Gari Kasparov godinama je veliki politički rival Vladimira Putina, a trenutna dešavanja u Ukrajini iskoristio je da još jednom kritikuje politiku predsednika Rusije. Ovog puta govorio je o njegovoj ratnoj mašineriji koja po Evropi ubija civile!

Legendarni šahista koji je čak 255 meseci držao prvo mesto na listi najboljih šahista ovog puta je govorio i o inostranim valutama, odnosno poslovima koji su omogućili Vladimiru Putinu da izgradi "mašineriju". 

Poznat kao jedan od najvećih kritičara dugogodišnjeg predsednika Rusije, Gari se oglasio ubrzo nakon što je Rusija napala položaje ukrajinske vojske. 

"Svaki dolar u trgovini sa Rusijom od kako su 2014. godine okupirali Ukrajinu i svaki evro zarađen u korumpiranim poslovima sa svojim prijateljima pomogli su Putinu da napravi ratnu mašineriju koja sada ubija civile u Evropi", istakao je nekadašnji svetski šampion u šahu Gari Kasparov.

Nekadašnji šahista je davne 1985. godine pobedom na Anatolijem Karpovim postao najmlađi svetski šampion u šahu, a njegova dominacija ovim sportom trajala je gotovo do kraja karijere!

Podsećamo, pre Kasparova o ovog temu govorila su braća Kličko, ruski fudbaler Fjodor Smolov, Ukrajinci Andrej Ševčenko i Oleksandr Zinčenko...