Prekinite!

PUTINA DRŽI NA PROFILNOJ SLICI, ALI JE PROTIV NJEGOVOG RATA: Legenda se javila iz SAD - želi da prestanu borbe!

Autor Dušan Ninković

Jedan od najpoznatijih ruskih sportista igra u Vašingtonu, ali prati dešavanja na istoku Evrope.

Izvor: Profimedia/Instagram/aleksandrovechkinofficial/printscreen

Iako se na instagramu redovno hvali kako glasa za Putina i pruža podršku stranci aktuelnog ruskog predsednika, Aleksander Ovečkin (36) je kritikovao rat koji se trenutno vodi u Ukrajini! Jedan od najboljih ruskih sportista svih vremena digao je glas protiv borbi koje traju već nekoliko dana...

Legendarni hokejaš, član Vašington Kepitolsa u NHL ligi, istakao je da se nada brzom prekidu rata jer ima prijatelje i među Rusima i među Ukrajincima. On se tako pridružio brojnim sportistima, poput Kasparova, Smolova ili Ševčenka, koji su se usprotivili ratu...

Ovečkin je u Rusiji poznat kao glasač Vladimira Putina, fotografiju sa njim drži kao profilnu na društvenim mrežama, a i ispozira pored glasačke kutije kada su izbori u najvećoj zemlji na svetu. Ipak, ovaj potez ruskog predsednika nije mu se svideo. 

"Ovo je teška situacija. Imam mnogo prijatelja Ukrajinaca i Rusa. Teško je gledati rat i nadam se da će uskoro završiti. Ubrzo će biti mir u celom svetu. Ja sam Rus, naravno, ali nekada ne mogu da kontrolišem stvari, nisu u mojim rukama", rekao je Ovečkin.

PRATITE SVE DETALJE RATA UKRAJINE I RUSIJE!

Legenda koja od 2005. godine igra u NHL ligi i važi za jednog od najboljih golgetera u istoriji hokeja želi kraj rata!

"Bitno je da sve završi ubrzo i da bude mir u obe zemlje. Putin je moj predsednik, ali kao što sam ranije rekao, nisam u politici. Ja sam sportista. Teško je na obe strane i jedino je bitno da se završi", ističe poznati hokejaš.

Rus ističe da želi život u dobrom svetu, bez ranjenih i povređenih...

"Ne želim da vidim rat u Ukrajini, Rusiji, ni bilo gde u svetu. Ne želim da vidim ranjene i ubijene. Nadam se da ćemo uskoro živeti u dobrom svetu", dodao je najbolji igrač Vašington Kepitalsa u istoriji franšize.

Ostaje samo da se vidi da li njegov glas može da utiče na dešavanja u Ukrajini. Podsećamo, ruska vojska ušla je na teritoriju te zemlje, a po informacijama sa lica mesta već je stigla i do Kijeva, koji na početku nije bio cilj operacija.