PROMENE!

RUSI NE DOLAZE U SRBIJU ZBOG RATA - MENJA SE PLAN: Rukometaši se bore za Svetsko prvenstvo, ali mečevi su otkazani!

Autor Nebojša Marković

Selekcija Tonija Đerone moraće da menja svoje planove za mart.

Izvor: MN Press

Rat Rusije u Ukrajini utiče i na rukometnu reprezentaciju Srbije. Mečevi "orlova" planirani za mart protiv selekcije Rusije - otkazani su.

Ovu vest potvrdio je Rukometni savez Srbije.

"Nakon sastanka Izvršnog komiteta Evropske rukometne federacije na kome je doneta odluka o suspenziji svih ruskih klubova i nacionalnih selekcija usled sukoba u Ukrajini, Rukometni savez Srbije je bio prinuđen da otkaže ranije zakazane prijateljske utakmice između rukometaša Srbije i Rusije koje su predviđene za mart mesec ove godine", saopštio je RSS.

Rukometaši Srbije su planirali dva prijateljska meča sa Rusijom i to 18. marta u Kragujevcu i dan kasnije u Beogradu. Ipak, kontrolni mečevi pred kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, otkazani su u skladu sa odlukama EHF.

"Naša selekcija će biti prinuđena da menja plan priprema koji je predviđen za mart, a o novim potencijalnim prijateljskim utakmicama tokom marta odluka će biti doneta u narednim danima", navode iz RSS.

Izabranike Tonija Đerone u aprilu očekuju baraž utakmice za plasman na Svetsko prvenstvo, a Srbija će igrati sa pobednikom dvomeča između Italije i Slovenije.