BRAVO!

POSTAVIO REKORD U BEOGRADU, PA OBEĆAO - PROBAĆU RAKIJU! Duplantis potvrdio: Vraćam se na SP sa novom motkom!

Autor Nemanja Stanojčić

Armand Duplantis je postavio novi svetski rekord i vratiće se za dve nedelje da proba ponovo da ispiše istoriju. Planira da napadne i 6.20 metara.

Izvor: MN Press

Ovo može samo najbolji ikada! Armand Duplantis je to još jednom dokazao, postavio je novi svetski rekord u Beogradu u skoku s motkom - 6.19 metara. I tu ne planira da stane, probaće da ga obori već za dve nedelje.

Vraća se maestralni Šveđanin na Svetsko prvenstvo u srpskoj prestonici (od 18. do 20. marta) i probaće tamo ponovo da nadmaši sebe. Kako će to da proslavi? Rakijom!

U razgovoru sa novinarima posle neverovatnog uspeha je pričao o svemu tome. O samom trećem skoku za istoriju, pripremi, momentima koji su tome prethodili i jednoj novini koju sprema za to takmičenje.

"Bila je ovo jedna od onih situacija u kojoj sam znao šta treba da radim, što je lakše reći nego uraditi. Bio je potreban perfektan skok, sve se poklopilo. Danas je bio taj dan. Mislio sam da ću uspeti iz drugog pokušaja, nisam, pa sam uspeo iz trećeg. Uvek morate da budete spremni da se prilagodite na situaciju", počeo je Duplantis.

Za predstojeći šampionat stiže nova motka i veruje da sa njom može još više.

"Dolazi mi nova motka za Svetsko prvenstvo i sa njom mislim da mogu i do 6.20. Dva puta sam bio u Beogradu, imam odličan odnos sa Srbijom, želim da nastavim. Video sam malo Beograd, nudili su mi rakiju. Rekao sam da neću sad, da sačekamo da oborim rekord. Sad kad sam oborio mogu", nasmejao se on.

Na takmičenju ima jedan cilj pre Svetskog prvenstva. Želi da osvoji zlato, ukoliko u tome uspe, probaće da postavi novi rekord.

"Svetsko prvenstvo je drugačije, da nije, išao bih na 6.20 sigurno. Nikada nisam osvojio Svetsko prvenstvo i to mi je prvi cilj. Ako uspem to da uradim, sigurno ću napasti veću visinu i probati da oborim rekord. Idem samo na mesta na kojima mogu da oborim rekord, to mi je u glavi prethodnih godina, zato sam i došao. Ovo je prvoklasno odrađeno takmičenje, znao sam da ovde imam uslove da probam."

Neće Armand ostati u Beogradu, otići će u Švedsku na nedelju dana, pa će se onda vratiti u srpsku prestonicu. Pre toga će probati rakiju.

"Ne znam još kako ću da slavim, ali ću probati rakiju. Doduše u manjoj količini. Kada si u Srbiji moraš da probaš nešto srpsko, tako da moram da probam."

Na kraju su ga novinari pitali šta je naučio srpski.

"Pročitao sam reč garderober, to je isto kao na švedskom, pa sam zato naučio, znao sam šta je. Izgleda da smo slični, možda mi zato dobro ide ovde", sa osmehom je zaključio Duplantis.