RASPLET!

KAKAV DERBI! PARTIZAN POBEDIO ZVEZDU I POSLAO JE NA "DRIM TIM": Preokret na Banjici, ovo su parovi polufinala Superlige!

Autor Nebojša Marković

Sada znamo ko će protiv koga igrati u borbi za veliko finale domaćeg šampionata.

Izvor: MN Press

Kakav "večiti" derbi je viđen na Banjici! Vaterpolisti Partizana savladali su Crvenu zvezdu u poslednjem meču regularnog dela domaćeg šampionata i to nakon velikog preokreta!

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 12:10
/0:3, 5:3, 4:1, 3:3/

Bio je ovo zaostali meč poslednjeg kola Superlige, a Partizan je izuzetno važnom pobedom stigao do drugog mesta i tako poslao najljućeg rivala na Novi Beograd, a sebi u polufinalu takmičenja zakazao duele protiv Radničkog iz Kragujevca.

Jako loše je tim Miloša Korolije započeo meč pred svojom publikom, pošto je posle prvih osam minuta rezultat već bio 3:0 za Zvezdu. Ipak, druga i treća četvrtina ispostavile su se presudnim.

Partizan ih je dobio rezultatom 9:4, a izjednačena poslednja deonica im je sačuvala prednost. Najbolji u Partizanu sa po dva gola bili su Vićković, Aleksić, Vavić i Lovre, dok je u Zvezdi Pješivac postigao tri pogotka, a Milojević i Basara po dva.

Ekipa Dejana Savića je tako završila na četvrtom mestu i igraće u polufinale Superlige protiv prvog favorita Novog Beograda, dok je Partizan bio drugi, ispred trećeplasiranog Radničkog zbog boljeg međusobnog skora.

PARTIZAN: Rističević, Jakšić, Gak, Vićković 2, Aleksić 2, Velkić 1, Boven 1,Nešić, Vico 1, Andrin, Lovre 2, Kojić 1, Bulajić, Vavić 2. Trener: Korolija.

CRVENAZVEZDA: Mišović, Trtović, Žurđić 1, Marković, Subotić,Milojević 2, Pješivac 3, Basara 2, Rađen, Vukićević 1, Gardašević, Radović 1, Ivanović, Gajić. Trener: Savić.