NAJBOLJA

EMOCIJE U ARENI - UKRAJINI PRVO ZLATO U BEOGRADU: Postala je najbolja na svetu i u suzama slavila podvig! (FOTO)

Autor Nebojša Marković

Jaroslava Mahučik će dugo pamtiti Svetsko prvenstvo u Beogradu.

Izvor: MN Press

Srbija je dobila novu atletsku nadu u skoku u vis, pošto je Angelina Topić sa samo 16 godina stigla do devetog mesta na Svetskom prvenstvu, a u Beogradu je ove subote najemotivnije bilo zbog - Ukrajinke!

Jaroslava Mahučik postala je prva ukrajinska svetska šampionka u dvorani, pošto je u skoku u vis skočila 2.02 metra i u suzama proslavila veliki uspeh.

Ukrajinka je u Beograd stigla kao prva favoritkinja uz Eleanor Paterson i upravo je uspela da završi ispred Australijanke nakon velike borbe za zlatnu medalju.

Paterson je preskočila 2.00 metra, Mahučik dva centimetra višu lestvicu i tako ispred nje uspela da se okiti najsjanijim odličjem.

Ona je bila emotivna kada je shvatila da je postala najbolja na svetu, a iako joj je samo 20 godina, već je uspela da objedini ovo zlato sa onim evropskim, takođe u dvorani. Bila je i druga na Svetskom prvenstvu na otvorenom u Dohi, kao i bronzana na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Emocije su kod Ukrajinke bile naročito jake, imajući u vidu rat koji trenutno traje u Ukrajini, a Mahučikova je bila u suzama tokom slavlja. Inače, bronzanu medalju je osvojila Kazahstanka Nadežda Duboviskaja.

Kada je u pitanju sama završnica, tamo je bilo veoma uzbudljivo. Duboviskaja,koja je sve visine preskakala iz prve je stala na 1.98, što je značilo da su ostale dve takmiarke. Patersonova je prva preskočila dva metra, bila je na korak od zlata, ali je Mahučik iz trećeg pokušaja uspela,što je značilo da se borba nastavlja.

Na 2.02 je Ukrajika prva preskočila, a onda je Australijanka odlučila da rizikuje, podigla je lestvicu na 2.04m na šta je imala pravo, iako nije preskočila prethodnu visinu. Nije uspela iz dva pokušaja, to je bio znak da je drugoplasirana, ali pobednica Jaroslava nije želela odmah da slavi. Probala je i ona na 2.04m, nije uspela, pa je potom uzela ukrajinsku zastavu i počela da trči na stazi "Arene" u suzama.

Tagovi