POMERA GRANICE!

BEOGRAD OSTAO BEZ DAHA, VIDEO SVETSKO ČUDO! Duplantis osvojio zlato, pa rekao sudijama - PODIGNITE lestvicu (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Maestralni Armand Duplantis je postavio novi svetski rekord.

Izvor: MN Press

Mondo je osvojio svetsku titulu! Samo to mu je nedostajalo, jedino je to zlato falilo maestralnom Armandu Duplantisu, ali ne više. U Beogradu je uspeo ono što do sada nije - osvojio je Svetsko dvoransko prvenstvo u srpskoj prestonici. I ne samo to, učinio je to tako što je postavio novi svetski rekord - 6.20 metara!

Na "Belgrade inodoor meetingu" je nedavno preskočio 6.19m i obećao je da će da pokuša da nadmaši sebe na planetarnom šampionatu. Ono što je obećao je učinio. Pomerio je granicu nemogućeg za još jedan centimetar i sigurno se neće tu zaustaviti u budućnosti. Beograd je video kako to radi verovatno najbolji ikada u ovoj disciplini!

Do skoro je za disciplinu skok s motkom važilo ime Sergeja Bubke, od sada je to Duplantis! Nestvarni Šveđanin je pokazao zašto je veliki šampion i očigledno je da mu Beograd prija.

"Očigledno je da mi ovaj grad odgovara, uživam ovde. Nisam naučio mnogo reči na srpskom, ali sam naučio kako da igram kolo", izgovorio je popularni Mondo, a onda odigrao kolo pred srpskom publikom.

Duplantis je skokom od 6.05m osvojio zlato, drugoplasirani Tijago Braz nije uspeo da preskoči lestvicu na toj visini, to je značilo da je takmičenje završeno za sve osim za njega. Prišao je sudijama i rekao im da podignu lestvicu na 6.20m. Upravo su to i uradili.

Prva dva skoka pokušaja su bila loša, nije uspeo da stigne do lestvice, ostao mu je još samo jedan. Tražio je podršku, dobio je aplauze, zaleteo se i onda je ispisao istoriju.

Bravo Mondo!