Bravo

JOŠ JEDAN USPEH SRBIJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Novo zlato stiže u Beograd iz Norveške

Autor Mladen Šolak

Doneli su još medalja - od njih se to i očekuje!

Izvor: MN Press

Reprezentativci Srbije nastavili su seriju uspeha na Evropskom seniorskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Hamaru, a poslednjeg dana takmičenja ženska ekipa pištoljem u sastavu Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Brankica Zarić osvojila je zlato, što je ukupno peta medalja za Srbiju na ovogodišnjem EP, saopštio je daanas Streljački savez Srbije.

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković je, rezimirajući učešće Srbje na EP, rekao da su juniori postigli i više nego što se od njih očekivalo. 

"Juniori su premašili očekivanja, a od seniora se uvek očekuju medalje - i u olimpijskim disciplinama i u ekipnim takmičenjima, ali često nijanse odlučuju da li će ih osvojiti", rekao je Marković.

Među osam najboljih je je muški tim pištoljem - Damir Mikec, Duško Petrov, Dimitrije Grgić zauzeo je šesto, ekipa puškom - Milutin Stefanović, Lazar Kovačević, Milenko Sebić, sedmo mesto, a ženska ekipa puškom - Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Sanja Vukašinović je u prvoj fazi kvalifikacija zauzela devetu poziciju i zbog samo dva deseta kruga izgubila osmo mesto.

Srbija je na prvom mestu u bilansu medalja 51. seniorskog EP vazdušnim oružjem u olimpijskim disciplinama.

U seniorskoj konkurenciji zlatne medalje osvojile su Teodora Vukojević (puška) i ženska ekipa pištoljem;
srebrne Zorana Arunović (pištolj), miks puškom (Andrea Arsović/Lazar Kovačević); a bronzu miks pištoljem (Zorana Arunović/Damir Mikec).

Na programu je bilo 10 disciplina, a na pobeničko postolje popeli su se strelci iz 17 zemalja, a Srbija je na prvom mestu u bilansu osvojenih medalja.

Drugo mesto pripada Nemačkoj, sa tri medalje (2,0,1), dok nijedna druga zemlja nije stigla do više od jedne titule.

Računajući seniorska i juniorska takmičenja puškom i pištoljem, Srbija je četvrta nacija u Evropi sa devet medalja (2,4,3). Ispred su Nemačka (5,1,1), Italija (3,3,9) i Mađarska (3,0,6).

U ukupnom bilansu medalja takmičenja u Hamaru (olimpijski i neolimpijski program), na prvom mestu je Jermenija sa 10 odličja, ali Jermeni su sve medalje osvojili u neolimpijskom delu programa EP u Hamaru – gađanju pokretnih meta, navodi u saopštenju Saveza.

(FoNet/Mondo)

Tagovi