Ostali sportovi

SVETSKI ŠAMPION POGINUO U MARIJUPOLJU: Borio se protiv Rusa u AZOV bataljonu!

Autor Mladen Šolak

Svetski mediji pišu da je stradao u borbi

Izvor: YouTube/Lillimiffy1236

Poznati ukrajinski kikbokser Maksim Kagal (30) navodno je poginuo u borbi dok se borio u Marijupolju, objavio je njegov trener Oleg Skirta, a preneo "Dejli mejl".

Kagal (30) borio se protiv ruskih snaga kao deo Azov bataljona, ekstremističke desničarske jedinice koju Rusi optužuju za nacizam i koja koristi simbole korišćene u nacističnim SS trupama tokom Drugog svetskog rata.

"Nažalost, rat uzima naše najbolje. 25 marta, dok je branio naš grad kao deo Azov jedinica, poginuo je Maksim Kagal", prenesene su reči njegovog trenera Olega Skirte. On je opisao Kagala kao "prvog šampiona sveta u kik-boksu iz slavnog grada Kremenčuga (u centralnoj Ukrajini), prvog seniorskog šampiona sveta iz Ukrajine i kao iskrenu i pristojnu osobu".

Kagal je rođen 1991, a zloglasnom "Azovu" se priključio 2014. "Mirno spavaj brate... Osvetićemo te!", poručio je njegov trener u oproštajnoj poruci.

O smrti kik-boksera oglasio se i portparol FK Kremen, čiji je bio navijač.

"Upoznao sam Maksima u periodu od 2010. do 2012, kada smo kao navijači podržavali FK Kremin. Zajedno smo išli u Zaporožje, Krivi Rog, Poltavu... Pamtim ga kao vedru i radosnu osobu. Iskreno saučestvujemo u bolu sa njegovom porodicom i prijateljima. Večna slava heroju. Počivaj u miru brate", citirane su Aleksandra Šmigore.