Bravo!

LEGENDARNI SRPSKI VATERPOLISTA OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA: Preuzeo ženski tim, pa ih odveo do evropske titule!

Autor Dušan Ninković

Proslavljeni vaterpolista nedavno je preuzeo ženski tim grčkog velikana, a odmah je stigao i trofej.

30. 12. 1977. Aleksandar Ćirić
Izvor: MN Press

Legendarni srpski vaterpolista Aleksandar Ćirić pokazuje da bi impresivnu karijeru mogao da ima i pored bazena. Nakon što je sa reprezentacijom Irana osvojio medalju na prvenstvu Azije, u njegovim rukama završio je i najprestižniji trofej u evropskom vaterpolu.

Bivši igrač Crvene zvezde, Bečeja, Radničkog i tri inostrana kluba ove sezone je osvojio Ligu šampiona sa ženskim timom Olimpijakosa!

Pomalo neočekivano legenda našeg vaterpola našla se na klupi ovog tima pre nekoliko meseci, ali će Ćira pokazao da nema mnoo razlike između muškog i ženskog vaterpola. Kada neko u njemu ima kultni status, a Ćirić je već pokazao i trenewrski talenat, trofeji nisu daleko.

Olimpijakosove dame su na završnom turniru koji je organizovan u Pireju savladale italijansku Padovu (18:11), a u finalu španski Sabadelj (11:7) i tako se okitile titulom kontinentalnih šampionki. Bio je ovo samo jedan u nizu pehara za devojke u kapicama Olimpijakosa, koje su najtrofejnije u grčkom vaterpolu.

"Bio je mali pritisak jer smo igrali kod kuće, ali smo to brzo prevazišli i u obe utakmice pokazali klasu. Sve čestitke devojkama. Naravno zadovoljan sam uspehom ali se od toga ne živi. Novi izazovi su tu", rekao je Ćirić nakon osvajanja Lige šampiona.

Podsećamo, Ćirić je godinama bio jedan od najboljih vaterpolista naše reprezentacije. U kapici sa državnim grbom osvojio je tri medalje na Olimpijskim igrama, četiri na Svetskim i pet na Evropskim prvenstvima. Igračku karijeru završio je 2015. godine.