POGLEDAJTE

"JE**NO ME JE UDARIO, ŠTA TO RADI?": Novi HAOS u Formuli 1 - žestok sudar Kanađana, Ferariju pol u kvalifikacijama!

Autor Nebojša Marković

Ponovo je uzbudljivo u "najbržem cirkusu na svetu", a ovog puta je došlo do sudara između Lensa Strola i Nikolasa Latifija.

Izvor: twitter/screenshot/@Mr_Matthew_

Početak sezone Formule 1 iznova donosi uzbuđenja, a izgleda da će tako biti i ovog vikenda u Australiji. Jer već tokom kvalifikacija imali smo prilike da vidimo prvi sudar!

Kanađani Lens Strol i Nikolas Latifi su se sudarili u prvoj rundi kvalifikacija za Veliku nagradu Australije, a tom prilikom došlo je i do besnih reakcija.

Vozači Aston Martina i Vilijamsa nisu imali priliku da odvoze čitave kvalifikacije, pošto ih je njihov međusobni sudar u tome sprečio.

Problem je nastao kada je Strol otpozadi udario Latifija. Zapravo, čitav nesporazum počeo je kada je Latifi prvo usporio i pustio Strola da ga zaobiđe.

On je to morao da uradi jer je pred sobom imao plavu zastavu, koja znači obavezu propuštanja vozila iza sebe. No, Latifi je primetio i da Strol vozi veoma sporo, pokušao je da ga ponovo obiđe i to sa desne strane.

Upravo u tom trenutku, Strol je skrenuo udesno, udario Latifija, čiji bolid je potom ostao žestoko oštećen.

U prenosu se moglo čuti i koliko je Strol bio besan na rivala.

"Šta to radi Latifi? Šta on to radi? Je**no me je udario, čoveče", govorio je Strol, dok je i Latifi takođe bio ljut. Evo kako je sve to izgledalo:

Inače, pol poziciju pred VN Australije je osvojio Šarl Lekler, što je prvi pol za Ferari na ovoj stazi posle čak 15 godina! Iza njega je Maks Ferstapen, sa trećeg mesta će startovati Serhio Perez, a četvrti je Lando Noris. Luis Hamilton je na petom mestu.