Lepotica!

SA ZVEZDOM NAPADA TITULU POSLE 9 GODINA: Otac sa crveno-belima OSVOJIO SVET, a ona je najlepša srpska odbojkašica (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Odbojkašice Crvene zvezde imaju priliku da osvoje titulu prvi put od 2013. godine, a ona je jedan od aduta.

Izvor: Instagram/milojevictijanaa/printscreen

Odbojkašice Crvene zvezde večeras će u Ubu pokušati da naprave senzaciju i pobedom u "majstorici" preotmu titulu aktuelnim šampionkama. Crveno-bele dame čak devet godina čekaju na trofej u prvenstvu Srbije - u međuvremenu su dva puta gubile finala, a jedan od glavnih aduta biće ćerka čoveka koji je sa Zvezdom osvojio svet.

Reč je o Tijani Milojević (23), devojci koja igra na poziciji libera i koja se na početku sezone vratila iz SAD gde je u Sijetlu pohađala koledž, nakon što je sa reprezentacijom Srbije svojevremeno bila srebrna na Evropskom prvenstvu.

Ona je ove sezone standardna u timu Crvene zvezde, pa se navijači nadaju da će i na Ubu jedna od najlepših srpskih odbojkašica uspeti da pokupi sve lopte pre nego što dodirnu tlo. Uz daleko iskusnije Drču, Živojinović i Bošković - to bi moglo da bude dovoljno za prekid skoro decenijskog posta.

Ovo je Tijana Milojević:

Kao što ste možda naslutili, Tijana je ćerka Zvonka Milojevića, čoveka koji je svojevremeno bio među stativama na meču za Interkontinentalnu titulu. Milojević je ostao nesavladan u Tokiju, a crveno-beli su savladali Kolo Kolo (3:0) u meču koji je obeležio celokupnu klupsku, ali i istoriju jugoslovenskog sporta.

Čak osam godina je Milojević bio golman Crvene zvezde, da bi karijeru nakon toga gradio u Anderlehtu i Lokerenu, gde je bio primoran da završi karijeru zbog čestih povreda kolena.

Nekoliko meseci kasnije Zvonko Milojević je imao tešku saobraćajnu nesreću od koje se i dalje oporavlja. On je 12 dana proveo u komi, a borba da prohoda i dalje traje. U njoj mu je velika podrška kum Dejan Stanković, koji je uz njega bio i u najtežim trenucima života.

Milojević je isticao i koliko mu je značila podrška Crvene zvezde, a sigurno bi da bi ćerkina titula u dresu koji je porodična tradicija bila velika radost za nekadašnjeg reprezentativnog golmana.