Iskreno

MIOMIR POBEDIO POZNATOG FRANCUZA, PA PRIZNAO: Bolje se osećam, ali NE VOLIM je i dalje!

Autor Mladen Šolak

Srbin je odlično počeo učešće na turniru u Beogradu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović (22) potvrdio je i na "Serbia Openu" da ove godine igra u zaista odličnoj formi. Trenutno 38. teniser sveta eliminisao je u prvom kolu na Dorćolu francuskog veterana Rišara Gaskea, a posle meča iskreno priznao da ipak ne uživa na šljaci.

"Dosta se bolje osećam na šljaci, ne volim je i dalje. Bolje se krećem, gradim poene drugačije. Pomoglo mi je što sam igrao u Argentini. Dosta samo radili na pripremama. Prošle godine nije tako bilo, sad je bolje. Atmosfera je bila odlična, prvo kolo, radni dan", rekao je Beograđanin.

Kecmanović je ove sezone ostvario zaista zapažene rezultate, jer je na Mastersu u Majamiju preskočio četiri prepreke i igrao četvrtfinale protiv španskog vunderkinda Karlosa Alkaraza, a prethodno je igrao u četvrtfinalu i na Indijan Velsu, protiv Tejlora Frica. Amerikanca je potom pobedio u Majamiju i dobio osvetu i potvrdu da napreduje iz nedelje u nedelju.

Miomir će u nastavku sezone na podlozi koju najmanje voli igrati u Minhenu, Madridu i Rimu. Sve to biće priprema za Rolan Garos, koji počinje 22. maja.