ZANIMLJIVO

ALARM U VAŠINGTONU - RUS PAO I U BOLOVIMA ZAVRŠIO MEČ! Protivnički golman se oglasio: Nisam ga namerno sapleo!

Autor Nemanja Stanojčić

Utakmica između Vašingtona i Toronta u hokeju na ledu završena je povredom Aleksa Ovečkina, jednog od najboljih igrača u ovom sportu.

Izvor: Profimedia

Alarmantno u Vašingtonu. Kapitalsi su ispustili dva gola prednosti i zgubili od Toronta na svom ledu u NHL ligi (3:4), ali mnogo više razloga za brigu imaju zbog jednog važnijeg detalja.

U trećoj trećini je Aleks Ovečkin ukrao pak, krenuo je sam ka golu rivala, Erik Kalgren je odbranio njegov pokušaj, posle čega je pao preko njegove palice i udario u zaštitni zid. Ostao je da leži na ledu, da bi nedugo zatim izašao iz igre u bolovima, uz proteste kod sudija zbog nedosuđenog faula.

Zbog cele situacije oko rata u Ukrajini je ovaj detalj privukao ogromnu pažnju, pa se tako na udaru našao golman Mejlp Lifsa Kalgren koji je morao da se pravda.

"Naleteo je na moju palicu, saopleo se i pao. Nisam ga namerno sapleo niti je to bila moja namera. Normalno je da je on bio frustriran zbog svega, ali ponavljam da nisam uradio ništa loše. Nadam se da će biti dobro", rekao je Kalgren.

Saigrač ruskog hokejaša Ti Džej Ouši veruje da će sve biti u redu.

"Nadamo se da će biti dobro. Nije bilo prijatno kada smo ga videli na ledu, ali je on čvrst momak. Ako postoji neki igrač koji ne bi propustio meč bez razloga onda je to Ovečkin", jasan je Ouši.

Aleks Ovečkin povreda
Izvor: YouTube/SPORTSNET

Čekaju se dodatni pregledi, posle čega će biti poznat stepen povrede. Prve informacije govore da je u pitanju problem sa ramenom leve ruke.